23948sdkhjf

Fremover kan forbrugere sætte tænderne i en bøf – med god samvittighed

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Kalveproducenter er for alvor gået ind i kampen om at producere bæredygtigt kød. Det skal på sigt betyde, at forbrugerne i højere grad kan spise oksekød med god samvittighed

Det er efterhånden svært at sætte tænderne i en rød bøf fra kvæg uden at få dårlig samvittighed.

Men det kan muligvis snart være slut. Kalveproducenterne er nemlig gået all in på at rette op på klimasynderen over dem alle.

Landbrugets viden og udviklingshus, Seges, er netop nu i gang med et stort projekt, hvor de måler hvor meget foder hver enkel kalv æder, og hvor meget metan de hver især udleder.

- Vi har gang i det her forsøg, fordi vi godt ved, at vi står overfor en udfordring med klimaet og køerne, fordi kørerne udleder metan – og det vil vi gerne se, om vi kan gøre noget ved, siger Trine Barett, der er afdelingsleder hos Seges, til TV2 Østjylland.

Projektet indebærer målinger over de næste tre år af 12.000 kalve.

- Vi prøver at kigge på, om vi kan avle efter en slagtekalv, der har den lavest mulig metanudledning og har den højest mulige produktion, så vi kan producere en lækker bøf, siger Trine Barett til TV2 Østjylland.

Ved hjælp af en ID-aflæser, som står ved hver bås, måler Seges, hvor meget hver ko spiser. ID-aflæseren er nemlig koblet på en foderkasser, hvor der er foder i døgnet rundt.

”Vi bliver nødt til at gå den vej”
Det er Landmanden Lars Thinggaard fra Randers der er i denne omgang, har stillet sine kalve til rådighed til Seges’ projekt.

- Det er ikke fordi, at jeg havde en overordnet plan for at sige, at jeg vil gøre en hel masse. Men vi er nok nødt til at forsøge og se, om vi kan gå den vej. Og så håber jeg da, at det her kan hjælpe og mindske det, siger Lars Thinggaard til TV2 Østjylland.

Det er ikke kun slagtekalveproducenter, der arbejder på at blive klimavenlige. Forleden kunne TV2 Østjylland fortælle, at mælkeproducenter også er gået ind i kampen.

- Hvis den kun gav det halve, af den mælk den giver, skulle jeg have dobbelt så mange køer – og det ville belaste klimaet, sagde Lisbeth Klinge, der er landmand i knebel, til TV2 Østjylland i søndags.

Fødevareerhvervet skal være klimaneutralt
Cirka 20 procent af de klimagasser, der udledes i Danmark, kommer fra landbruget.

Og i 2050 er visionen, at det danske fødevareerhverv skal være klimaneutralt.

- Vi er ret sikre på, at det bliver en del af den store løsning, for der er selvfølgelig mange knapper, vi skruer på, når vi taler bæredygtighed og klima, siger Trine Barett, der er afdelingsleder hos Seges, til TV2 Østjylland.

Ifølge Seges kan forbrugerne om nogle år sætte tænderne i et saftigt stykke kød med god samvittighed.

- Det bliver med en god smag munden i dobbelt forstand. Vi laver en bæredygtigbøf og den kommer til at smage godt, siger Trine Barett til TV2 Østjylland.

Seges forventer at have resultaterne i løbet af de kommende tre år.

Hold dig opdateret med Food Supply DK

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

Thise Mejeri satte igen ny rekord

Nu mærker FoodTech-messen positive takter

Food Supply udkommer også i sommerferien

Meyers Kantiner har igen sat sig på Folketinget

Vil kæmpe for Gram Equipment-erstatning til den bitre ende

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

15.561 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Restaurantkæden Grød vil åbne i udlandet

Online Avis Arkiv

Stifter forlader jysk kæmpeprojekt

Arla udnævner ny økonomidirektør

Lakridskonge er nu med i eks-politimands snack-firma

Farvel: Orme-Lasse bliver til Surfer-Lasse

Knas med byggeri giver Carletti laveste overskud siden 2014

Grøntvirksomheder fusionerer

Pålæg og pølser er tilbagekaldt

Chr. Hansen er helskindet gennem corona - overvejer nu frasalg

Britisk opkøb fastholder Daloon i minus

Succesfuld sommerøl: Bilka bliver eneforhandler med rekordordre

Danmarks næststørste udleder af CO2 vil forurene mere i strid med EU-krav

Nordic Sugar beder om lov til at fyre med mere kul og svær brændselsolie i håbet om senere at koble sig på det nationale gasnet, viser en aktindsigt, Politiken Miljø & Klima har fået.

2

Containerslagterier på kanten af eksportsucces

Ny robot skal give øl smagen af dansk jord

FødevareDanmark frygter tysk nedsættelse af moms på fødevarer

Rentefri coronalån for 6,8 milliarder: Hver tredje ansøger er fra handel og horeca

Nu vil Easyfood også sælge til private og levere direkte til hoveddøren

Nordjysk fiskegigant ramt af høje råvarepriser

Palsgaard bruger 750 millioner på at fordoble kapaciteten

Vi undervurderer eget forbrug af slik og chips

Chokoladeproducent lukker flere butikker

Fødevarestyrelsen lukker efterforskning af campylobacter-udbrud

Lukning af corona-ramt tysk slagteri giver dønninger hos Tican

Schulstad-ansatte har genoptaget arbejdet

Fire ansatte på tysk Danish Crown-slagteri smittet med corona

Lagkagehusets eks-boss dropper Kohberg

Stryhns kalder store mængder leverpostej retur

Chr. Hansen på milliardopkøb i USA

Coronavirus sætter eksporten to år tilbage - men fødevarer trak op

Too Good To Go med nyt millionunderskud

Se alle Medlemmernes egne nyheder

ScanDrums laver aftale med Infowise

ISO 14001 Inspirationsseminar

Den grønne dagsorden er også FRECONs hovedpine...

FromaXe - osteforme som er X-RAY sporbare.

Vi bygger en Kran App - vil du hjælpe os?

Tag kontrol over din deklaration!

Star Industri går ALL IN - CNC-bearbejdning med fræs og drej

Lageret er fyldt med PALOMATer

Fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Få testet jeres produkter, overflader eller emballage

Nu kan industrirobotter få 3D-syn

Magnetisk filtrering er effektivt til flere områder

Hvorfor er der en blå label på dit løfteudstyr?

Ny pneumatisk drejeaktuator til hygiejniske applikationer

Safeguards: Undgå varmvalset fra Tyrkiet, køb EU-stål

ISO 22000 Inspirationsseminar

Løfteposer og værktøjsholdere hos Carl Stahl A/S

Lemvigh-Müller kåret som Eliteleverandør for andet år i træk

Deltag trygt og sikkert på FoodTech til efteråret 2020

Byggeri af domicil skrider frem

Kom helt tæt på kvinden bag vores isoleringskapper ... ↓

Luftpermeabilitetstester – også til ansigtsmasker!

Bremsemotor til din næste applikation?

Bruger du ren og tør trykluft i din produktionsproces?

FRECON samarbejder med Industriens Fond i genstartNU.dk

Send til en kollega

0.156