23948sdkhjf

Han får vildt travlt: Helt ny flødebollefabrik på vej

Med en investering på 2,2 millioner kroner i en splinterny flødebollemaskine er fynske SweetNorth snart klar til for alvor at sætte fut i det økologiske flødebollebrand Ærli'.

Indehaver Michael Møller Larsen har hidtil fået produceret sine flødeboller hos først Konnerup & Co. ved Faaborg og nu Kathrine Andersen Chokolade i Aarhus. Men midt i marts ankommer den nye maskine fra den tyske producent Wolf sammen med et hold specialister, der skal indkøre grejet og lære SweetNorth-folkene at betjene det.

Derefter skulle Michael Møller Larsen og hans makker Mike Maarup være klar til selv at producere flødeboller i stor stil fra april. Og med hjælp fra formentlig en håndfuld nyansatte efter sommerferien.

Det kommer ikke alene til at foregå med en ny maskine, der kan producere flødeboller i to størrelser, men også på en ny adresse. SweetNorth, der siden stiftelsen for halvandet år siden er blevet drevet fra Michael Møller Larsens hjem i Vissenbjerg, er således ved at flytte til Haarby på Fyn. Der har virksomheden lejet sig ind på knap 700 kvadratmeter i nogle fabriksbygninger, der har stået tomme.

Masser af messer
- Vi er i fuld gang med at indrette lokalerne, og Mike er i fuld gang med at ringe rundt og lave aftaler om kundemøder. Både han og jeg skal i den kommende tid også ud på en masse messer, fortæller Michael Møller Larsen, der pr. 1. februar arbejder på fuld tid med sin flødebollevirksomhed. Han har således sagt sit hidtidige job som laboratoriechef hos Munck Asfalt op for at koncentrere sig om SweetNorth.

- Så der er ingen vej tilbage, nu er jeg all-in. Det bliver hårdt, og jeg skal ud på en masse messer, men så kan jeg måske slappe lidt af om et år, siger han.

Blandt de kommende opgaver er Biofach-messen i Nürnberg og Foodexpo i Herning, og Ærli' er også med i et dansk øko-fremstød i Japan i første halvdel af marts. Michael Møller Larsen får i den forbindelse fløjet 3.000 flødeboller til Tokyo.

Han har haft Mike Maarup med på holdet som fastansat de seneste to måneder, både som medejer og som salgsdirektør. SweetNorth ejes desuden af fire private investorer, der for nylig har skudt tilsammen 1,8 millioner kroner ind og dermed gjort købet af den nye chokolademaskine muligt. Michael Møller Larsens holdingselskab ejer lidt over 50 procent af virksomheden, fortæller han.

Den nye fabrik bliver indviet med en reception 28. april.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156