23948sdkhjf

Ny isfabrik laver ingen ens bøtter

Med en helt ny isfabrik i Lund ved Herning er iværksætteren Joachim Kastberg nu klar til for alvor at slå Kastberg-navnet fast som leverandør af gourmet-is.

Han har lejet sig ind i cirka 150 ledige kvadratmeter i hovedkvarteret for restaurantkæden A Hereford Beefstouw, han har ansat en direktør, og han er klar til at udvide medarbejderstaben.

Alt sammen cirka otte år efter, at han stiftede Kastberg Is som bare 21-årig - med produktion, lager og administration på cirka 50 kvadratmeter hjemme hos forældrene i Silkeborg.

Med flytningen til Lund har han ikke bare fået cirka tre gange så meget plads, han har også benyttet lejligheden til at investere i masser af nyt udstyr til produktion og indfrysning. Der er blandt andet kommet en ekstra ismaskine, så der nu er tre, og blandt nyhederne er også en såkaldt pladevarmeveksler, fire modningstanke, tre fryseskabe og en homogeniseringsmaskine. Sidstnævnte betyder, at Kastberg Is nu også kan lave soft ice.

- Ingen bøtter er ens
- Før brugte vi over en time på at køle mælken ned ved hjælp af luft. Med den nye pladevarmeveksler, hvor det foregår med isvand, kan vi gøre det på 20 minutter. Og nu kan vi derfra pumpe vores ismix direkte over i modningstankene og ismaskinerne, hvor vi før skulle tappe det hele i hånden, fortæller en begejstret Joachim Kastberg.

Læs også: Mavefornemmelsen sagde nej, da Mammen ville købe

Håndarbejdet er dog i høj grad bevaret, når det kommer til det færdige produkt. Isen bliver tappet i lag i 5-liters bøtter og håndrørt med eksempelvis chokolade, solbærmarmelade, kirsebær, karamel eller romrosiner.

- Ingen bøtter er ens, når alt bliver rørt rundt i hånden. Det er også med til at gøre os til et gourmetbrand, påpeger Joachim Kastberg, som udelukkende sælger sin is i bøtterne med 5 liter. Og kun til en stribe cateringselskaber, som sælger videre til danske restauranter og - dog kan private godt komme forbi fabrikken og få lov at købe en bøtte.

- Det er de store bøtter til restauranter, caféer og iskiosker, vi er gode til. Hvis vi skulle lave til detailhandlen også, ville det kræve noget helt andet udstyr, så vi har slet ikke overvejet at begynde at producere til detail, siger Joachim Kastberg.

Små og fleksible
Han har p.t. i alt 33 is-varianter fast på programmet, hvoraf mange er sorbet. Men små partier af helt andre slags is kan Kastberg også klare.

Læs også: Splinterny isfabrik er på plads i Herning

- Hvis for eksempel en kunde gerne vil have 50 bøtter flødebolleis, ølsorbet eller agurkesorbet, kan vi lave det. Vi er små og fleksible, fastslår is-chefen.

I alt lavede Joachim Kastberg og fire ansatte sidste år i Silkeborg 225.000 liter is, og og år forventer han at komme op på 400.000 liter - vel at mærke med kun et enkelt dagshold, hvor der i Silkeborg blev produceret i tidsrummet 8-24.

Til gengæld er der brug for flere ansatte til det ene dagshold, så Kastberg Is søger i øjeblikket to nye medarbejdere.

De kommer til at arbejde med en chef, som slet ikke kan skjule sin glæde ved at lave is. Under Food Supplys besøg på isfabrikken kommer der konstant meldinger som "det er perfekt", "det er rigtig, rigtig fedt" og "det er det fedeste i hele verden" ud af ham, når han omtaler de nye muligheder.

- Jeg føler aldrig, at jeg er på arbejde. Og det gode ved at sælge is er, at det også gør andre folk glade, siger han.

Mere om: Kastberg Is
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Aldrig før har Nowaco solgt så meget

Tican i fyringsrunde efter OL-beslutning

Kims oplever syv weekendaftener om ugen

Koncern bag to danske Michelin-restauranter konkurs

Små bryggerier finder nye corona-veje

Undgå opsigelser: Send medarbejderne på kursus i Digitalt Salg

Nyhedsbrev

15.464 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Fiskefabrik-direktør: Vi har været rimeligt krise-resistente

Online Avis Arkiv

Salget af vin og spiritus falder under coronaudbrud

11

Statsminister overvejer gradvis genåbning efter påske

Regeringen hæver loft for virksomheders lønkompensation

Rapport: Dansk erhvervsliv bløder milliarder

Over 10.000 virksomheder har søgt om lønkompensation

Nordiske Medier går stærkt frem og lancerer nyt nichemedie målrettet kommuner

Nordisk Mejerikongres udsat

Her er ikke skyggen af gluten

Glutenfri bagerisucces har fordoblet omsætningen og vil nu bygge nyt

Konkurser: - På én nat væltede det ind med henvendelser

Frygten for at gå konkurs eksisterer i stort set alle brancher, men især enkeltmandsvirksomhederne er lige nu i panik, lyder det fra konkursernes frontlinje.

- Nu gælder det om at pleje netværk, hvis man vil eksportere

Snuse-sensor skal ud og afsløre friskheden på kød og fisk

Madklubbens ejer garanterer alle ansatte jobbet

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Gorm's-ansatte går kraftigt ned i løn

Succes: AB Caterings ja tak-pakker bliver revet væk

Ingen tegn på at coronakrisen vil skabe fødevarekrise

Fødevaredirektør i milliardkoncern ved godt mod: - Vi er vant til at håndtere kriser

4.690 virksomheder har søgt lønkompensation på et døgn

Lagkagehuset vil ikke betale fuld husleje

Pressede virksomhedsejere lægger hjemmeside ned

Restaurantkæde har fyret alle ansatte

Carlsberg på lavt blus - 200 arbejder hjemmefra

Danish Crown holder skansen, men opfordrer til at søge job

Summerbird både fyrer og hjemsender

Energidrik-kæmpe får ny direktør

Salling Group udbetaler en halv milliard til leverandører

Også Danepork har skiftet kundefokus

Guide: Sådan får din virksomhed lønkompensation

Cateringfirma brændte inde med 6.000 kuverter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

BUTTERFLYVENTILER - til et hvert formål

Summit præsenterer Vejrstationer til den danske industri

Kapselblæsere fra Pedro Gil i høj kvalitet

Membranpumpe Heavy Duty med kugleventiler

Niveaumålere til specielle anvendelser

Nyt Multi-medie testanlæg hos Burkert

Ion luftkniven dækker et område på op til 6,1 meter

CASE: Besøg på byggepladsen hos T.C. Anlæg i Odense

Hold afstand – bare ikke når det gælder dialog og ledelse

Gør bygningen intelligent med ABB's bygningsautomation

Modtager du vores nyhedsbrev?

Har I styr på virksomhedens IT-sikkerhed?

Skal vi linke op på LinkedIn?

Gratis webinar, plast.

Energi effektivitet og variantreduktion

10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør

Optimer palleteringen med en automationsløsning fra Gibotech

ADCA Kondensatudladere

Laseroperatør søges

Vælg den rigtige metode til at fjerne statisk elektricitet

Deltag i Konkurrencen - Vind månedens pakke med rundsling!

Vi oversætter stadig på højtryk!

Pro-Plast ApS er klar..

Dataopsamling giver konkrete resultater på kort tid

Maskinbygger fik konkurrencefordel og høj kundetilfredshed

Send til en kollega

0.188