23948sdkhjf

Arla investerer to milliarder i Danmark i år

Med et investeringsbudget på 4,6 milliarder kroner i år - det højeste nogensinde - er mejerikoncernen Arla godt i gang med at geare sig yderligere til fremtiden. Og cirka halvdelen af pengene bliver brugt i Danmark, oplyser pressechef Åse Andersson til Food Supply.

Den største investering gælder, som Arla offentliggjorde allerede i november, mozzarellaproduktionen på Branderup Mejeri. Dér vil koncernen bruge knap 600 millioner kroner på en udvidelse, som skal mere end fordoble kapaciteten. Udvidelsen af Branderup Mejeri ventes færdig sommeren 2021. Kapaciteten bliver ifølge Arla øget med 500 millioner liter mælk årligt, svarende til 53 millioner kilo mozzarella. Dermed kommer mejeriet op på at producere 91 millioner kilo mozzarella om året.

Mange af de andre penge, der er afsat til Danmark, går til at fortsætte projekter, som allerede er i gang. Det gælder især på Akafa i Nordjylland og Arla Foods Ingredients og Danmark Protein i Nr. Vium i Vestjylland.

Til den igangværende opgradering af Akafas anlæg til produktion af modermælkserstatning er der på 2020-budgettet afsat cirka 215 millioner kroner, mens Arla Foods Ingredients og Danmark Protein tegner sig for henholdsviscirka 170 millioner og cirka 75 millioner kroner.

Den resterende milliard, der er afsat til Danmark, går ifølge en mail fra Åse Andersson til "operationelle investeringer" rundt omkring i landet. Food Supply har forsøgt at få klarhed over, hvad der mere præcist ligger i det, men det er ikke lykkedes.

Uden for Danmark ligger de største investeringer i Tyskland med 675 millioner og i Storbritannien med 530 millioner kroner. I Tyskland handler det ikke mindst om investeringer i et anlæg til tørring af mælkepulver i Pronsfeld.
Læs mere om: Arla
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094