23948sdkhjf

De er på udkig efter producenter til Ren Kærlighed

På Café Ulla Terkelsen London i Aalborg lægger indehaver Helen Jensen og køkkenchef Bjørn Pedersen ikke skjul på, at det er særdeles hårdt arbejde at banke en helt ny fødevareproduktion op.

Ved siden af driften af caféen er de gået i gang med at få produceret veganske fødevarer til salg i foodservicesektoren og gerne også til supermarkedskæder. Den nye virksomhed, Ren Kærlighed, arbejder de ikke mindst med i aften- og nattetimerne, hvor de har udviklet blandt andet hummus, mayonnaise, kanelsnegle, gulerodskage og lasagne. Fødevarer, som de hen ad vejen har afprøvet på kunderne i caféen.

- Der er vildt mange ting, man skal være opmærksom på, når man skalerer op fra vores testkøkken til en meget større produktion. Og man kan godt blive nervøs. Et er at lave smagsprøver, noget andet er, at produkterne pludselig skal ud på hylderne, nævner makkerparret.

Produktionen af hummus og mayonnaise er placeret hos Nordisk Tang i Grenaa, som ifølge Bjørn Pedersen har været særdeles fleksibel og er gået med til at lave forholdsvis små mængder til at begynde med. I alt er det i første omgang blevet til lidt under et halvt ton, som er sat til salg via cateringgrossisten AB Catering.

- Hvad googler man?
- Vi ved endnu ikke, hvor vi skal få lavet de fleste af de andre produkter. Vi skal ud og finde nogen, der kan hjælpe os med det. Men når man er fuldstændig grøn i branchen, hvem ringer man så til? Hvad googler man?, funderer Helen Jensen.

Hun og Bjørn Pedersen håber på, at i hvert fald nogle af produkterne kan blive afsat til både caféer og restauranter og til detailhandel hos eksempelvis Salling Group og Coop.

- Det vil tiden vise, Men vi kan se, at der er større og større efterspørgsel på plantebaserede fødevarer. Nu skal vi blandt andet have fundet ud af, om lasagnen skal være frisk eller på frost. Under alle omstændigheder kan det nok godt blive i år, at vi får også lasagnen i handlen, nævner Helen Jensen.

Hverken hun eller køkkenchefen tør gætte på, hvor store mængder der kan blive tale om at sælge, men begge glæder sig indtil videre over aftalen med AB Catering, som netop har modtaget de første glas mayonnaise og hummus.

Hos AB Catering fortæller direktør Peter Guldager om aftalen med Ren Kærlighed, at den er et super-eksempel på, hvordan en lokal producent har fået foden indenfor.

- Café Ulla Terkelsen London er jo en rigtig god kunde hos os, og de brænder for at sælge de varer, de selv tilbyder i caféen, til en meget bredere kreds. Da en af vores konsulenter var ude hos dem, spurgte de, om det kan lade sig gøre. Vi bød dem ind til en snak med vores indkøbschef, og så ruller det derfra, forklarer Peter Guldager.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125