23948sdkhjf

Danske kokke stærke i fødevaresikkerhed

Ny undersøgelse viser, at de danske kokke er godt hjemme i fødevaresikkerhed. Prøv selv testen her.
Sure smileys, gæster der kaster op og kødskandaler.

Vi har alle sammen læst om caféer, restauranter og supermarkeder, der slækker på fødevaresikkerheden. Men danske kokke og andre fagfolk i fødevarebranchen er faktisk ret godt med, når det gælder viden om, hvordan man behandler den mad, vi andre skal spise, korrekt.

Det fremgår af en ny test, udført af virksomheden e-Smiley A/S, der er eksperter i fødevaresikkerhed og egenkontrol.

Testen rummer 85 spørgsmål om alt fra, hvordan man vasker hænder på den korrekte måde til, om skinken må genbruges som pålæg efter at have været en tur på buffeten. På bare to uger har over 1000 kokke og andre køkken-fagfolk taget testen og i gennemsnit svaret rigtigt på næsten 8 ud af 10 spørgsmål, helt præcist 78,9 procent.

Svarer rigtigt på svære spørgsmål
- Vi er ret overraskede over, hvor højt niveauet er. For det meste er det fødevareskandaler, der trækker overskrifter. Vi lavede testen for at se, hvordan niveauet egentlig er blandt fagfolk, fortæller partner i e-Smiley, Mads Bredgaard, der har været med til at udforme spørgsmålene:

- Nogle af spørgsmålene handler om, at du skal skifte skærebræt, når du arbejder med kylling og grøntsager. Det ved vi alle sammen. Men langt størstedelen kræver, at du kan dit fagstof og kan huske, hvad du har lært på kokkeskolen. Så skal du vide ting som, hvilken patogen bakterie der gør flest mennesker syge, og om kemisk desinfektion skal ske på rene flader. Og testen viser, at dem, der står i køkkenerne, faktisk er godt hjemme i det, siger Mads Bredgaard.

Faktaboks:
e-Smiley A/S arbejder med fødevaresikkerhed og elektronisk egenkontrol til fødevarebranchen. Hvis du vil teste, hvor meget du selv ved om fødevaresikkerhed, kan du tage e-Smileys test her:
http://secure.e-smiley.dk/quiz/

Kilde: e-Smiley

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094