23948sdkhjf

Snuse-sensor skal ud og afsløre friskheden på kød og fisk

| Af Benita Dreyer-Andersen | Tip redaktionen om en historie

En sensor der kan snuse friskhed og holdbarhed på fødevarer og et tæt samarbejde med små og mellemstore virksomheder.

Det synes at være opskriften på 2020 for virksomheden AmiNIC, der er ved at udvikle en sensor, der kan give et objektivt mål for friskhed og holdbarhed af kød og fisk, der ligger ud over menneskers vurdering ud fra lugt og udseende.

Og netop det tætte samarbejde med industrien er nøglen for AmiNIC. Det fortæller en af virksomhedens stiftere, Jeanette Hvam, til Food Supply.

- Det er vigtigt at vide, om der er et marked for et produkt, når man udvikler det. Det er nemt at ”ingeniører” sig ind i et produkt, som ingen vil købe bagefter, fordi de ikke aner, hvad de skal stille op med det. Derfor har vi en tæt kontakt med erhvervslivet, der får lov at vende tilbage med deres input om, hvad de synes om sensoren, siger Jeanette Hvam og fortsætter:

- De input er en altafgørende del af vores udvikling. Vi skal vide, hvad kunden vil have: Vil de have en talværdi ud af sensoren, vil de have lysdioder, mangler de en temperaturmåler, hvor hurtig skal den være, hvad skal den koste, vil de have en abonnementsordning? Og det finder vi kun ud af ved at sende sensoren ud til dem, der er tiltænkt som kunder, siger Jeanette Hvam.

Kodeord: Værdi
Aktuelt er en håndfuld pilot-sensorer på vej ud til et tilsvarende antal virksomheder, der skal hjælpe AmiNIC frem til at finde den helt rette forretningsmodel for sådan en sensorløsning.

Virksomhederne er små og mellemstore virksomheder, der har været med på en stor del af AmiNICs rejse.

Blandt de samarbejdende virksomheder er blandt andet virksomheder, der beskæftiger sig med fisk og oksekød.

- De vil bruge sensoren forskelligt. Fisk forgår hurtigt, og sensoren vil i den forbindelse bruges til at undgå spild. Oksekød derimod har godt at modne lidt, så der kan sensoren beregne det bedste salgstidspunkt, siger Jeanette Hvam.

Meldingerne fra virksomhederne bliver taget til efterretning og indarbejdet efter bedste evne i sensoren.

- Vi har brug for at vide, hvilken værdi sensoren skaber for virksomheden. Bruger de den, fordi den giver dem tryghed i produktionen, er det for at mindske madspild eller hvor ligger værdien. På den måde kan vi optimere og sørge for, at produktet rent faktisk løser udfordringen for dem, siger Jeanette Hvam.

Jeanette Hvams håb er at nå to eller tre runder og tilpasninger med virksomhederne inden sommerferien. Sideløbende med virksomhedernes input er en gruppe studerende fra Kolding Designskole også i gang med at give deres bud på, hvordan sensoren kunne tage sig ud æstetisk, samtidig med at den er tilpasset kundernes ønsker og behov.

Mere om: AmiNIC | sensor
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Saftproducent bukker under for coronakrisen

Skares kødkoncern med nyt kæmpetab

Nu kommer hjælpen til selvstændige og små virksomheder

Genial opfinder slår til igen: Vil forvandle kaniner til oksekød

Aasted spiser af tyk ordrebog

18.000 Thy-pilsnere bliver til gratis håndsprit

Nyhedsbrev

15.460 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

13 Dalle Valle- og Cafe A-spisesteder er konkurs

Efter at have fyret alle ansatte lukker restaurantkoncern 13 ud af 35 spisesteder.

Online Avis Arkiv

Bryggerier ramt af coronakrisen: Ølforbruget styrtdykker

Kims oplever syv weekendaftener om ugen

Kæmpe interesse for digitalt møde om eksport under corona

Tican i fyringsrunde efter OL-beslutning

Koncern bag to danske Michelin-restauranter konkurs

Aldrig før har Nowaco solgt så meget

12

Statsminister overvejer gradvis genåbning efter påske

Salget af vin og spiritus falder under coronaudbrud

Små bryggerier finder nye corona-veje

Regeringen hæver loft for virksomheders lønkompensation

Fiskefabrik-direktør: Vi har været rimeligt krise-resistente

Nordisk Mejerikongres udsat

Nordiske Medier går stærkt frem og lancerer nyt nichemedie målrettet kommuner

Rapport: Dansk erhvervsliv bløder milliarder

Over 10.000 virksomheder har søgt om lønkompensation

Her er ikke skyggen af gluten

Glutenfri bagerisucces har fordoblet omsætningen og vil nu bygge nyt

- Nu gælder det om at pleje netværk, hvis man vil eksportere

Gorm's-ansatte går kraftigt ned i løn

Ingen tegn på at coronakrisen vil skabe fødevarekrise

4.690 virksomheder har søgt lønkompensation på et døgn

Lagkagehuset vil ikke betale fuld husleje

Pressede virksomhedsejere lægger hjemmeside ned

Carlsberg på lavt blus - 200 arbejder hjemmefra

Restaurantkæde har fyret alle ansatte

Danish Crown holder skansen, men opfordrer til at søge job

Summerbird både fyrer og hjemsender

Energidrik-kæmpe får ny direktør

Salling Group udbetaler en halv milliard til leverandører

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Gibotech leverer CMS Ares til Engelbrecht Construction.

Heavy duty connectorer

Plantebaserede produkter - opnå den rette kvalitet og smag

Støbning af emner i alle gummityper til industrien

Styrk jeres online platform!

Ty til din kobberhammer og få ingen jammer

Nye rustfrie produkter hos Carl Stahl A/S

Har I styr på virksomhedens IT-sikkerhed?

Uhørt mange søjlesvingkraner til en´ kunde!

Webinar 14/4: Introduktion til PCSCHEMATIC Automation

Bliv opdateret på version 5 af FSSC 22000 - nu online!

3-Vejs Butterflyventil

Deltag i konkurrencen! Vind en LEGO Mobilkran

Effektivisering af montage, pakning og emballering

Mirit Glas leverer hærdet glas i høj kvalitet!

Nomo har stor erfaring inden for skræddersyede lejer

Fendere og fendersystemer fra WILLBRANDT Gummiteknik

Dansk produktion i biokompatibelt teknisk silikonegummi

Forårs kampagne på mobil filterenhed - spar 5.000,00

Fibox tilbyder også alment tilbehør til kapslinger

ScanDrums er her stadig!

Sådan arbejder du hjemmefra uden besvær

Nu introducerer vi GreenQuick repair

Få support til alle typer og mærker af pladevarmevekslere

Ubro SystemPac holder produktionen igang

Send til en kollega

0.125