23948sdkhjf

Ingen tegn på at coronakrisen vil skabe fødevarekrise

| Af Redaktionen / sbh | Tip redaktionen om en historie

Verden står midt i en sundhedskrise med coronapandemien, men der er ingen tegn på, at coronakrisen vil udløse en fødevarekrise.

Så vi behøver ikke bekymre os om mangel på mad eller vilde prisstigninger på basale fødevarer.

Sådan lyder det fra seniorrådgiver Henning Otte Hansen fra Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet.

Han er ekspert i fødevareøkonomi og sidder med i den EU-ekspertgruppe, som blandt andet skal vurdere, hvordan coronakrisen vil påvirke landbruget.

- Der er mange fødevarer i verden. Vi har nogle rimeligt store fødevarelagre. Så det er ikke sådan, at der kommer mangel på fødevarerne.

Læs også: Statsminister overvejer gradvis genåbning efter påske

- Der er god høst, og der er ikke tegn på misvækst, så der er masser af fødevarer i verden, siger han og tilføjer, at der er et stabilt forbrug af fødevarer:

- Fødevarer er en basal vare. Vi vil ikke spise hverken mere eller mindre, fordi der er coronakrise. Vi har et rimelig stabilt forbrugsmønster.

Prisstigninger på kort sigt

  1. marts blev grænserne til Danmark lukket for udlændinge uden et anerkendelsesværdigt formål i Danmark. Godstransport må dog fortsat krydse grænsen, hvorfor fødevarer altså stadig kan komme ind i landet.

Henning Otte Hansen forklarer, at usikkerhed og panik på kort sigt kan få priser på fødevarer til at stige, men ikke på lang sigt.

Læs også: Salget af vin og spiritus falder under coronaudbrud

- Der er ikke grundlæggende markedsforhold, der kan forklare en vedvarende høj pris på fødevarerne.

- Så allerhøjest nogle kortvarige små prisstigninger. På længere sigt er der ikke grobund for prisstigninger eller fødevarekrise, siger seniorrådgiveren.

Ikke som tidligere kriser

Han understreger også, at man særligt i Danmark er godt forsynet med madvarer, da det er et af de lande, der producerer flest fødevarer per indbygger.

Læs også: Regeringen hæver loft for virksomheders lønkompensation

Seniorrådgiveren forklarer også, at markedet for fødevarer ikke ser ud, som når der tidligere har været kriser.

- Da vi oplevede krisen i 2007-2008, var der dårlig høst, der var små lagre, og vi brugte for meget korn til at producere energi. Vi har et helt andet billede i dag. Der er masser af fødevarer i verden.

/ritzau/

Mere om: coronavirus
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Regnskab: Aldrig har Nowaco solgt så meget

Små bryggerier finder nye corona-veje

11

Statsminister overvejer gradvis genåbning efter påske

Salget af vin og spiritus falder under coronaudbrud

Fiskefabrik-direktør: Vi har været rimeligt krise-resistente

Regeringen hæver loft for virksomheders lønkompensation

Nyhedsbrev

15.464 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Undgå opsigelser: Send medarbejderne på kursus i Digitalt Salg

Online Avis Arkiv

Nordiske Medier går stærkt frem og lancerer nyt nichemedie målrettet kommuner

Rapport: Dansk erhvervsliv bløder milliarder

Over 10.000 virksomheder har søgt om lønkompensation

Nordisk Mejerikongres udsat

Her er ikke skyggen af gluten

Glutenfri bagerisucces har fordoblet omsætningen og vil nu bygge nyt

Madklubbens ejer garanterer alle ansatte jobbet

- Nu gælder det om at pleje netværk, hvis man vil eksportere

Snuse-sensor skal ud og afsløre friskheden på kød og fisk

Gorm's-ansatte går kraftigt ned i løn

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Konkurser: - På én nat væltede det ind med henvendelser

Frygten for at gå konkurs eksisterer i stort set alle brancher, men især enkeltmandsvirksomhederne er lige nu i panik, lyder det fra konkursernes frontlinje.

Ingen tegn på at coronakrisen vil skabe fødevarekrise

Succes: AB Caterings ja tak-pakker bliver revet væk

Fødevaredirektør i milliardkoncern ved godt mod: - Vi er vant til at håndtere kriser

Co-Ro: Kina er på vej op igen

4.690 virksomheder har søgt lønkompensation på et døgn

Lagkagehuset vil ikke betale fuld husleje

Pressede virksomhedsejere lægger hjemmeside ned

Carlsberg på lavt blus - 200 arbejder hjemmefra

Restaurantkæde har fyret alle ansatte

Danish Crown holder skansen, men opfordrer til at søge job

Summerbird både fyrer og hjemsender

Energidrik-kæmpe får ny direktør

Salling Group udbetaler en halv milliard til leverandører

Også Danepork har skiftet kundefokus

Guide: Sådan får din virksomhed lønkompensation

Cateringfirma brændte inde med 6.000 kuverter

Kødgrossist: - Er nødt til at fyre trods hjælpepakke

3F: Trepartsaftale er et afgørende værn mod massefyringer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Hold afstand – bare ikke når det gælder dialog og ledelse

Gør bygningen intelligent med ABB's bygningsautomation

Modtager du vores nyhedsbrev?

Har I styr på virksomhedens IT-sikkerhed?

Skal vi linke op på LinkedIn?

Gratis webinar, plast.

Energi effektivitet og variantreduktion

10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør

Optimer palleteringen med en automationsløsning fra Gibotech

ADCA Kondensatudladere

Laseroperatør søges

Vælg den rigtige metode til at fjerne statisk elektricitet

Deltag i Konkurrencen - Vind månedens pakke med rundsling!

Vi oversætter stadig på højtryk!

Pro-Plast ApS er klar..

Dataopsamling giver konkrete resultater på kort tid

Maskinbygger fik konkurrencefordel og høj kundetilfredshed

AutoCAD Grundlæggende

BONFIGLIOLI forhandles af Salicath ApS

STEMPELVENTIL – Hvad er fordelene?

Vi er her som vi plejer

Leverance til kunde, med yderst tilfredse medarbejdere.

Poly Chain Carbon Volt

Corona Skilte og Folier?

70 år med Klingspor Kronenflex® skæreskiver

Send til en kollega

0.156