23948sdkhjf

Skare Food tror på massiv fremgang med Defco

Pålægsproducenten Skare Food i Christiansfeld kom ud af det seneste regnskabsår med et overskud på 1,6 millioner kroner, en nedgang på cirka 200.000 kroner i forhold til året før.

Men det kommer til at se langt bedre ud for indeværende regnskabsår, forventer direktør Lars Foged Andersen, der forudser et to-cifret millionoverskud.

Det skyldes ikke mindst Skare Foods opkøb af den konkursramte konkurrent Defco i august sidste år. Defco-fabrikken er ifølge Lars Foged Andersen allerede vendt til en overskudsforretning.

Han peger på, at resultatet i 1018/19 er præget af stigende svinekødspriser, og at opkøbet af Defco også har påvirket resultatet i negativ retning.

Defco bidrager i det nye Skare Food-regnskab med en omsætning på cirka 16 millioner kroner, idet opkøbet kun var med i halvanden måned af regnskabsåret. Dermed er koncernens 2018/19-omsætning oppe på 246 millioner kroner mod 198 millioner året før.

- Vi regner med at komme op på 450-500 millioner i år, og når vi er helt oppe i gear om to-tre år, regner vi med at omsætte for 650 millioner, fortæller Lars Foged Andersen.

Han peger på, at Defco netop er flyttet ind i en ny fabrik i Viby ved Aarhus, hvor Skare Food har betalt for ombygningen af Tulips gamle hovedkvarter. Dér råder fabrikken over 8.240 kvadratmeter. 

Store investeringer

- Defco har fået meget mere plads, så de kan lave flere varer. Og så forventer vi, at synergieffekter mellem Skare Food og Defco vil give en mere effektiv drift, nævner Skare Food-direktøren.

Han oplyser, at Skare Food investerede et tocifret millionbeløb i ombygningen sidste år, og at et tilsvarende beløb nok skal bruges på fabrikken i år.

Lars Foged Andersen har været direktør på Skare Foods i 19 år, lige siden kødeksperten Kurt Skare købte den konkursramte pølsefabrik Bunkenborg og omdannede den til Skare Food.

- Vi er meget glade for, at Kurt Skare reddede produkionen dengang og gav grundlag for en rigtig god fabrik. I løbet af de 19 år er der investeret for 90 millioner kroner her på fabrikken, nævner direktøren.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094