Ny makreldirektør har fordoblet produktionen
De blodrøde bundlinjer er nu vendt til et plus, og regnskabet for 2019 viser et overskud på næsten 8 millioner kroner. Dén udvikling skyldes ikke mindst et smart opkøb af den dåsemakrelproduktion, som konkurrenten Larsen Danish Seafood havde i Tyskland, konstaterer Sæby-virksomhedens direktør, Claus Boll Christensen.
Han trådte til som direktør i december 2017, og 1. april 2018 gennemførte han overtagelsen af Larsens makrelproduktion, som blev flyttet til Sæby.
- Opkøbet betød, at vi både fik en ny kundemasse og købte en stor overkapacitet ud af markedet. Den overkapacitet havde presset priserne ned, ingen kunne lave penge på det - men nu er vi på et niveau, hvor kapaciteten svarer til råvarepriserne.
- Samtidig har vi fået udbygget vores markedsandel og fået nye kunder, både i Europa og i Asien. Vi er også kommet i gang på det amerikanske marked, fortæller Claus Boll Christensen.
Han overtog en ny, topmoderne fabrik i Sæby, efter at virksomheden havde investeret omkring 200 millioner kroner i et nyt byggeri på 13.500 kvadratmeter.
Masser af kapacitet
- Siden jeg kom hertil, har vi mere end fordoblet produktionen, fra knap 60 millioner dåser om året til 118 millioner dåser i 2019. Og vi har fortsat en vækststrategi og leder konstant efter nye kunder, siger direktøren, som har gang i to produktionslinjer i den nye fabrikshal. Der er plads til tre linjer, men indtil videre er det rigeligt med to.
- Der er kapacitet nok med de to linjer, og vi kører kun med et enkelt hold pr. dag. Så vi kan nemt øge produktionen, påpeger Claus Boll Christensen.
I regnskabet for 2019 fremgår det, at Sæby Fiske-Industri omsatte for 589 millioner kroner, en stigning på godt 170 millioner kroner sammenlignet med 2018. Stigningen skyldes ikke mindst de højere priser efter opkøbet hos Larsen Danish Seafood, og naturligvis de større mængder.
. Vi laver i dag cirka 18 millioner dåser, som ellers ville være blevet lavet af Larsen. Hvis ikke vi havde købt den produktion. ville Larsen måske nu have lavet 25-28 millioner dåser om året, vurderer den nordjyske makreldirektør.
Sæby Fiske-Industri har her i 2020 skåret antallet af medarbejdere ned med 20, så der nu er cirka 200. Det er ifølge Claus Boll Christensen sket som følge af effektiviseringer i produktionen.