23948sdkhjf

Naturli' har kurs direkte mod milliarden

Fik du læst: Naturli' har kurs direkte mod milliarden

Den plantebaserede fødevareproducent Naturli' Foods er i høj grad på rette spor med sin vækststrategi, som nu har givet stigende overskud syv år i træk.

I det netop offentliggjorte regnskab for 2019 rundede resultatet før skat for første gang 20 millioner kroner, en stigning på cirka 13 procent fra året før - og virksomheden er godt på vej mod at nå sit mål om årligt at omsætte for en milliard kroner ved udgangen af 2023.

Det fortæller Naturli'-direktør Henrik Lund, som angående milliardmålet har det lille problem, at han ikke må fortælle, hvor stor omsætningen er nu. Naturli' Foods er ejet af Dragsbæk, som er delvist ejet af den norske kæmpekoncern Orkla, og dér er det politikken, at man ikke fortæller om omsætningen.

- Men jeg kan sige så meget, som at omsætningen i 2019 procentvis steg mere end bundlinjen, konstaterer Henrik Lund.

- Nu har I jo meldt ud, at i inden for de næste tre år vil op på en milliard i omsætning. Så bliver I vel nærmest også nødt til at fortælle det, når I rent faktisk runder milliarden?

- Ja, det må jeg tage op med bestyrelsen til den tid. Og det gør jo ikke noget, hvis vi når det før udgangen af 2023. Vi er fuldstændig on track med tidsplanen, og faktisk også en smule foran, så jeg er sikker i min tro på, at vi nok skal nå det, siger direktøren.

40 nye produkter i 2020
Om 2019 fortæller han, at det var et år, som ikke mindst handlede om at få bedre styr på distributionen og øge kendskabet til Naturli's produkter, og at der derfor ikke var så mange produktlanceringer.

- Men det tager vi revanche for i år, hvor vi kommer med omkring 40 nye produkter. Allerede nu har vi lanceret ni produkter på dybfrost, blandt andet pølser og pizza, og vi er også netop kommet på markedet med vores nye økologiske vaffelis. De er nærmest blevet revet væk hos Rema 1000.

- Men særligt i andet halvår bliver der for alvor sat strøm til elguitaren, når det handler om nye lanceringer, fortæller Henrik Lund, som ikke på nuværende tidspunkt ønsker at løfte sløret for, hvad det handler om.

Lanceringerne kommer i en lind strøm uanset coronasituationen, som ifølge Henrik Lund indtil videre ikke har trukket direkte ned på Naturli's salg.

Læs også: Naturli' kigger mod andre sektorer

- I de fire første måneder af i år har vi solgt cirka det samme som i samme periode sidste år. Men vi er jo en vækstvirksomhed, som burde have øget salget i de fire måneder, så vi kan da godt mærke, at der er bremset lidt op. Mange mainstreamkunder, som normalt køber en pakke oksekød, vælger nok at sige, at det ikke lige er i dag, de skal prøve plantefars - der er folk nok blevet lidt mere tryghedssøgende i en krisetid, vurderer plantechefen.

Ny proceslinje
Under alle omstændigheder fastslår han, at nyhederne fra Naturli' bliver ved med at komme også i 2021, hvor ikke mindst et bredt produktsortiment til foodservice er planlagt. Det handler om mange flere produkter i forpakninger med 5 og 10 kilo.

- På vores fabrik i Skovlunde har vi fået bygget en ny proceslinje til netop det formål, fortæller Henrik Lund.

Skovlund-fabrikken ved Varde er et af de fem steder, hvor Naturli' Foods får fremstillet sine produkter. Alle fem fabrikker er ejet af Dragsbæk-koncernen, som i Skovlund fremstiller pasta til sit Pastella-brand. Og så er en del af fabrikken indrettet til Naturli's produktion af plantebaserede kød-substitutter.

De øvrige fire produktionssteder ligger i Randers, i Vejen, hvor alle virksomhedens plantedrikke bliver fremstillet, og to steder i Thisted: Dels på ismejeriet Ice Bakers, der står for alle Naturli's isprodukter, og dels på Dragsbæks margarinefabrik.

Smørbar-brandet består af smør-erstatningen Smørbar, Vegan Block og Frugtbar, og de produkter produceres i både Randers, Vejen og Thisted.

Henrik Lund og resten af Naturli's medarbejdere flyttede i marts i år deres arbejdsplads fra Randers til plantemejeriet i Vejen. Medarbejdertallet steg i løbet af 2019 fra fire til syv. Et antal, som ifølge Henrik Lund naturligvis kun er muligt, fordi al produktion er outsourcet, og fordi der er masser af hjælp at hente hos ejerne.






Mere om: naturli'
Hold dig opdateret med Food Supply DK

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

Leverpostejfabrik lukker

.

Is-ægtepar har udsat eksportdrømmen

Fiskefabrik genåbner efter corona-lukning

Tæt på millionen: Gråsten Fjerkræ ser corona som et bump på vejen

Laksefamilie fik næstbedste resultatet nogensinde

Meyers åbner to corona-sikrede drivhusrestauranter

Nyhedsbrev

15.518 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Efter rekordår: Cabinplant kæmper med 2020-budget

Online Avis Arkiv
1

Ny flødebollefabrik mangler maskiner

Danish Crown klar til at bygge nyt kæmpedomicil

Eksperters bud på udfasning af hjælpepakker udskudt

Jensens Bøfhus med plus for første gang i årevis

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Tomatketchup er kaldt tilbage

Pizzeria-ejer tjente penge på at købe sine egne pizzaer

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Co-Ro satte ny saftrekord - og har nu fokus på nye markeder

Rekordmange nye øl tappes på dåse

Too Good To Go lander ny, stor aftale

1

Lagkagehuset frigiver regnskab før tid: - Vi har ikke noget at skjule

Corona-krise kaster skygge over rekordhalvår for Danish Crown

Ekspertgruppe skal udfase økonomiske hjælpepakker

Afvikling og it-system koster dyrt: Haarslev har nyt stort minus

Færre end normalt spiser ude trods restauranters åbning

Politi: Åbning af spisesteder gik over al forventning

Bryghus klar med verdens første quinoa-øl

Hver restaurantgæst skal have to kvadratmeter

Løgpølse ramt af plastikbøvl

4

Seminar gør branchen klogere på blockchain

Lukkede retssale lægger et røgslør over konkurser i coronakrise

Mikrobryggerier sælger øl på helt ny måde

Royal Greenland tjente over 400 millioner

Flere penge til presset Joe & The Juice

Novozymes nød godt af hamstring af mad

Pressede fødevareproducenter bruger nyt salgsværktøj

Landmand frygter at brænde inde med 40 tons asparges

Basisvarer med til at løfte Nestlés salg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Tag kontrollen over uønskede bakterier med hygiejneklude som

NY brochure til dig: Sådan tjener du penge med GP INDUSTRI!

Webinar: Emballage til fødevarer - bæredygtigt design

TILBUD! Vi rydder op på lageret

Nidec Industrial Automation Denmark A/S udvider teamet

Når der ikke må gå fisk i maskineriet

Få styr på dine stopårsager - 2

Ny 3D scanner på markedet

Brancheorganisationen EESPA: Vi skal holde handlen i gang

Få overblik over vores udvalg af løfteåg på vores hjemmeside

Webinar: Inventor og Tick Tool - Tips & Tricks

Sensorer til barske miljøer

Spar 90% CO2 på dine transporter

Rabat på kurser i AutoCAD og Revit

6 myter om lagerautomatisering

Tal med medarbejderne om den nye hverdag

Plade- og tavleløsninger fra SMC

Vi er måske ikke Danmarks største kranfirma.

Er din jordforbindelse helt skæv?

Unboxing – Er din indpakning værd at pakke ud?

INOX udvider med 3 nye lagerhaller

Danmarkshistoriens største UV-projekt til drikkevand

Automatiseret styring af forskellige viskositeter

Bannere i god kvalitet til en god pris

Luftovervågning med Bluetooth

Send til en kollega

0.172