23948sdkhjf

Naturli' har kurs direkte mod milliarden

Fik du læst: Naturli' har kurs direkte mod milliarden
Den plantebaserede fødevareproducent Naturli' Foods er i høj grad på rette spor med sin vækststrategi, som nu har givet stigende overskud syv år i træk.

I det netop offentliggjorte regnskab for 2019 rundede resultatet før skat for første gang 20 millioner kroner, en stigning på cirka 13 procent fra året før - og virksomheden er godt på vej mod at nå sit mål om årligt at omsætte for en milliard kroner ved udgangen af 2023.

Det fortæller Naturli'-direktør Henrik Lund, som angående milliardmålet har det lille problem, at han ikke må fortælle, hvor stor omsætningen er nu. Naturli' Foods er ejet af Dragsbæk, som er delvist ejet af den norske kæmpekoncern Orkla, og dér er det politikken, at man ikke fortæller om omsætningen.

- Men jeg kan sige så meget, som at omsætningen i 2019 procentvis steg mere end bundlinjen, konstaterer Henrik Lund.

- Nu har I jo meldt ud, at i inden for de næste tre år vil op på en milliard i omsætning. Så bliver I vel nærmest også nødt til at fortælle det, når I rent faktisk runder milliarden?

- Ja, det må jeg tage op med bestyrelsen til den tid. Og det gør jo ikke noget, hvis vi når det før udgangen af 2023. Vi er fuldstændig on track med tidsplanen, og faktisk også en smule foran, så jeg er sikker i min tro på, at vi nok skal nå det, siger direktøren.

40 nye produkter i 2020
Om 2019 fortæller han, at det var et år, som ikke mindst handlede om at få bedre styr på distributionen og øge kendskabet til Naturli's produkter, og at der derfor ikke var så mange produktlanceringer.

- Men det tager vi revanche for i år, hvor vi kommer med omkring 40 nye produkter. Allerede nu har vi lanceret ni produkter på dybfrost, blandt andet pølser og pizza, og vi er også netop kommet på markedet med vores nye økologiske vaffelis. De er nærmest blevet revet væk hos Rema 1000.

- Men særligt i andet halvår bliver der for alvor sat strøm til elguitaren, når det handler om nye lanceringer, fortæller Henrik Lund, som ikke på nuværende tidspunkt ønsker at løfte sløret for, hvad det handler om.

Lanceringerne kommer i en lind strøm uanset coronasituationen, som ifølge Henrik Lund indtil videre ikke har trukket direkte ned på Naturli's salg.

- I de fire første måneder af i år har vi solgt cirka det samme som i samme periode sidste år. Men vi er jo en vækstvirksomhed, som burde have øget salget i de fire måneder, så vi kan da godt mærke, at der er bremset lidt op. Mange mainstreamkunder, som normalt køber en pakke oksekød, vælger nok at sige, at det ikke lige er i dag, de skal prøve plantefars - der er folk nok blevet lidt mere tryghedssøgende i en krisetid, vurderer plantechefen.

Ny proceslinje
Under alle omstændigheder fastslår han, at nyhederne fra Naturli' bliver ved med at komme også i 2021, hvor ikke mindst et bredt produktsortiment til foodservice er planlagt. Det handler om mange flere produkter i forpakninger med 5 og 10 kilo.

- På vores fabrik i Skovlunde har vi fået bygget en ny proceslinje til netop det formål, fortæller Henrik Lund.

Skovlund-fabrikken ved Varde er et af de fem steder, hvor Naturli' Foods får fremstillet sine produkter. Alle fem fabrikker er ejet af Dragsbæk-koncernen, som i Skovlund fremstiller pasta til sit Pastella-brand. Og så er en del af fabrikken indrettet til Naturli's produktion af plantebaserede kød-substitutter.

De øvrige fire produktionssteder ligger i Randers, i Vejen, hvor alle virksomhedens plantedrikke bliver fremstillet, og to steder i Thisted: Dels på ismejeriet Ice Bakers, der står for alle Naturli's isprodukter, og dels på Dragsbæks margarinefabrik.

Smørbar-brandet består af smør-erstatningen Smørbar, Vegan Block og Frugtbar, og de produkter produceres i både Randers, Vejen og Thisted.

Henrik Lund og resten af Naturli's medarbejdere flyttede i marts i år deres arbejdsplads fra Randers til plantemejeriet i Vejen. Medarbejdertallet steg i løbet af 2019 fra fire til syv. Et antal, som ifølge Henrik Lund naturligvis kun er muligt, fordi al produktion er outsourcet, og fordi der er masser af hjælp at hente hos ejerne.






Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079