23948sdkhjf

Vingummidronning gør klar til at opskalere

Anja Kristensen besluttede sig for at sige sit job op midt på Storebæltsbroen

28. januar i år tog hun beslutningen ude på Storebæltsbroen:

- I dag siger jeg mit job op og begynder at lave og sælge vingummi på fuld tid.

Som tænkt, så gjort. 41-årige Anja Kristensen var samme eftermiddag inde hos sin chef på en uddannelsesinstitution i Korsør for at meddele, at hun droppede sit administrative job pr. 1. marts. Og nu er hun så godt i gang med at gøre klar til en vingummiproduktion, som hun håber at kunne komme til at leve af. Navnet er Calling Nature.

Efter i årevis at have eksperimenteret med at lave vingummi hjemme på køkkenbordet har Anja Kristensen lejet to huse ved siden af hinanden i hjembyen Nyborg. I det ene bliver der produktion, i det andet butik.

- Det er fuldstændig skørt, men nogle gange skal man tage en chance. Jeg kan miste nogle penge på det her, ja, men det er bare penge, siger Anja Kristensen til Food Supply.

- Jeg har puslet med tanken i et par år, og efter at min mor døde i juli sidste år begyndte jeg at tænker mere over, at man skal nyde livet og være begejstret for det, man laver. Og efter at have truffet beslutningen er jeg livet fuldstændig op, konstaterer hun.

20 varianter
Anja Kristensen begyndte sin vingummiproduktion ved juletid for ni år siden med en opskrift, hun var stødt på.

- Det vil sige, dengang var det mere sådan noget a la frugtflæsk. Så har jeg justeret og eksperimenteret gennem årene og har solgt til venner, bekendte og på julemarkeder. Nu har jeg tre forskellige slags - en blød, der minder om frugtflæsk, en almindelig, som jeg selv bedst kan lide, og en hård, der minder lidt om engelsk vingummi. I alt er jeg oppe på 20 forskellige varianter, blandt andet med smag af appelsin, fersken, blåbær og cola.

Læs også: De er på udkig efter producenter til Ren Kærlighed

At hun har turdet tage springet hænger også sammen med, at hun ved juletid sidste år fik sin hidtil største succesoplevelse på vingummifronten. På julemarkedet i Nyborg solgte hun på to dage 35 kilo og kunne se, at der virkelig var et potentiale.

- Flere spurgte, om jeg havde en webshop eller en butik, hvor de kunne købe min vingummi, hvilket jeg jo desværre ikke havde. Jeg måtte svare ”nej, ikke på nuværende tidspunkt, met det kommer”, og så tog det fart med at lave forretningsplan og undersøge markedet, fortæller Anja Kristensen.

Hidtil har hun lavet al sin vingummi derhjemme i en gryde med plads til to kilo ad gangen. Når hun flytter ind i de nye lokaler, får hun plads til at kunne lave i hvert fald tre gryder ad gangen, og hun satser på i første omgang at kunne producere 20-30 kilo to gange om ugen.

- Vingummidronningen
- Det hele skal helst stadig være håndlavet, selv om jeg forhåbentlig med tiden kommer op på store mængder. Så må jeg bare ansatte nogle flere hænder, siger Anja Kristensen. Hun har afsøgt markedet og konstateret, at hun er næsten alene i Danmark om at lave vingummi, der er både vegansk og uden gluten, laktose og kunstige farvestoffer.

Læs også: Pizza-Gorm har købt sig ind i "chips-monster"

- Det nærmeste, vi kommer, er Wally and Whiz, men jeg gør det ikke helt på samme måde, som han gør, nævner hun med henvisning til manden bag den sjællandske vingummifabrik, Kristian Them Hansen.

- For eksempel bruger han æblepektin, hvor jeg bruger citruspektion. Og hans smagskombinationer er anderledes end de smagskombinationer, jeg laver; for eksempel har han en solbær med rosenblade, hvor jeg har solbær med lakrids

- Under alle omstændigheder: Når han kan, så kan jeg også, og der er plads til os begge på markedet. Han kalder han sig jo for vingummikongen. Det betyder vel, at jeg kan være vingummidronningen, griner den fynske iværksætter, der håber at kunne få sine vingummier ud på eksportmarkeder i hele verden.

- Jeg har allerede nogle kontakter til importører af danske specialvarer i Norge og Sverige, og min bror, der bor i Florida, har i årevis fået tilsendt mine vingummier. Han vil gerne stå for både salg og produktion i USA.

- Kan han også lave vingummi?

- Det kan han godt, når han får opskriften fra lillesøster, svarer Anja Kristensen.
Hold dig opdateret med Food Supply DK

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

Snackkæmpe er tilfreds trods milliontab

Syltefabrik udvider marmeladelinje og skaber job på Samsø

Kohberg tjener penge igen efter tre års tab

Luksus-pizzakæde er konkurs i Danmark

Cognacflaske fra 1762 solgt for rekordbeløb på auktion

Trolden er på plads i nyt bryghus

Nyhedsbrev

15.524 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Online Avis Arkiv

Nordex Food nåede over de 2 milliarder

Direktøren lovede ikke for meget

Frugtsnack-producent skuffet over regnskab: Vokser for langsomt

Ny rekord og nyt produkt: Bülows lakridser i topform

Corona har åbnet nye markeder for UV-leverandør

Geia Food med ny rekord er klar til yderligere vækst

Øget priskonkurrence presser Palsgaard

Lagkagehuset indrykker modsvar i aviser efter stormvejr

Fiskefabrik investerer millioner i nyt røgeri

Dan Duck trækker Fødevarestyrelsen i retten - kræver "tocifret millionbeløb"

Ifølge Dan Duck har en fejlagtig kontrolrapport smadret virksomhedens omsætning og omdømme

Lantmännen Unibake med stærkt forbedret bundlinje

20-årig bliver restaurantchef hos hurtigtvoksende burgerkæde

Ekspertgruppe: Hjælpepakker bør slutte 8. juli

Postevand-firma fik sit første underskud

Schulstad solgte mere, men tabte 41 millioner

Aftale med Kokkelandsholdet er guld værd for Gråsten Fjerkræ

Tæt på millionen: Gråsten Fjerkræ ser corona som et bump på vejen

Fiskefabrik genåbner efter corona-lukning

Eksperters bud på udfasning af hjælpepakker udskudt

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Tomatketchup er kaldt tilbage

Ekspertgruppe skal udfase økonomiske hjælpepakker

Bryghus klar med verdens første quinoa-øl

Hver restaurantgæst skal have to kvadratmeter

Løgpølse ramt af plastikbøvl

4

Seminar gør branchen klogere på blockchain

Lukkede retssale lægger et røgslør over konkurser i coronakrise

Mikrobryggerier sælger øl på helt ny måde

Royal Greenland tjente over 400 millioner

Flere penge til presset Joe & The Juice

Se alle Medlemmernes egne nyheder

LEEB FLEXIBLES forhandles af Salicath ApS

VS Automatic A/S har nået det højeste PRO Partner niveau

NYHED: Automatisk adgang til hele vores webinar-bibliotek!

Kompakt sensor med diagnostisk system

Specialfremstillede gummiprofiler i europæisk topkvalitet

AutoCAD: Gode muligheder for opgradering af kompetencerne

Undgå maskinnedbrud og overophedningsskader!

Hold styr på dokumentationen på løftegrejet med CS-Portalen

Siemens Simatic Drive Based Controller

SynFlex udvider sit tape-sortiment markant

Release: Rockwell Automation Studio 5000 Logix

SILHORKO skal rense regnvand i Aarhus-bydelen NYE

Lad os skabe varmen og forlæng sommeraftenerne!

Kompakt, alsidig og stærk frekvensomformer

Håndspritstander incl håndsprit - se her ;)

Bernstein A/S leverer et flot resultat for 2019

Når standard-modellen bliver opgraderet

Webinar om Festos nye decentrale installationsnetværk

SMC International Training gør danskerne til eksperter

Ucrete CS - et nyt, enestående, UV-resistent industrigulv

Plastpalle af 100% genbrugsplast fra danske husholdninger

Skal vi skræddersy din brandsikre container?

PCSCHEMATIC Cabledim opgraderet til version 3.0

Bliv klogere på designprocess og FEM på bare 30 minutter!

Vi implementerer ROB-EX - også digitalt

Send til en kollega

0.188