23948sdkhjf

Tican forgylder andelshavere

Slagterikoncernen fejrer sit bedste driftsresultat nogensinde med den højeste restbetaling til andelshaverne i 10 år.
Tican-koncernen nåede i 2010/11 en omsætning på 4.376 mio. kr. mod 4.001 mio. kr. i det forgangne år.

Årets resultat blev et overskud på 238 mio. kr. mod 157 mio. kr. sidste år, og det vækker glæde.

- Jeg synes, vi har grund til at være tilfredse med resultatet af den primære drift og det er resultatet af alle Ticans ansattes store indsats, siger adm. direktør Ove Thejls.

30 øre i medlemsbonus
Tican har derfor valgt at udbetale 110 øre pr. kilo til andelshaverne, som består af to elementer: 80 øre afspejler, at markedsprisen har ligget over a conto-afregningsprisen, mens de resterende 30 øre er en såkaldt A-bonus, som tilfalder andelshaverne som en direkte medlemsfordel.

- Det tegner sig nu mere positivt for branchen end det har gjort i de senere år. Når indtægterne øges hos svineproducenten, øger vi også chancen for at råvaren er til rådighed i fremtiden. Det er også mit håb, at vi med dette gode resultat skaber fornyet tro på fremtiden og samtidig har bevist, at andelshaverskabet i Tican givet et godt afkast, konstaterer en tilfreds Ove Thejls.

Lægger op til nye partnerskaber
Ledelsen lader mellem linjerne forstå, at det gode resultat forhåbentlig kan inspirere både investorer og potentielle partnere om, at et samarbejde med Tican i fremtiden kan være attraktivt.

- Tican står godt rustet til at tage hul på en ny strategiperiode i 2012 med fokus på såvel vækst som indtjening, og med den nye struktur har vi flere muligheder fremover, siger Jens Jørgen Henriksen, formand i Tican.

Tican har – i lighed med Danish Crown – omlagt strukturen, så aktiviteterne drives i et aktieselskab, som ejes af leverandørerne gennem et andelsselskab.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109