23948sdkhjf

Aller Aqua køber fabrik i Egypten

Aller Aqua Group A/S ved Christiansfeld har endnu engang taget et stort skridt til en udvidelse af sin fiskefodervirksomhed. Denne gang på et helt nyt kontinent.
Aller Aqua Group har netop underskrevet en købsaftale, hvor man sammen med IFU (Industrialiseringsfonden for udviklingslandende) overtager 60 % af aktierne af den familieejede fiskefoder producent ”Zoocontrol” lidt uden for Cairo i Egypten. Familien bag Zoocontrol beholder 40 % og fortsætter i selskabet for at varetage den daglige drift, sekunderet af Aller Aqua Group.

Underskrift på plads efter to år
Det er 2 års tætte forhandlinger, markedsundersøgelser og vurderinger, der nu har ført til enighed om overtagelsen og dermed etableringen af det nye selskab ”Aller Aqua Egypt”

Det nye selskab der får navnet Aller Aqua Egypt vil få en egyptisk CEO (adm. Direktør) og Aller Aqua Group kommer til at varetage formandsposten.

Selskabet beskæftiger fra starten ca. 42 medarbejdere og vil få en betydende produktion af miljøvenligt fiskefoder.

Dermed kommer Aller Aqua Group til at beskæftige omkring 200 medarbejdere i samtlige tilknyttede selskaber man er involveret i.

Ekspansionen stopper ikke her
Egypten verdens næststørste producent af fisken ”Tilapia”, kun overhalet af Kina.

Læs også: Aller Aqua satser på kraftig vækst

- Derfor har vi også har sikret os yderligere 6000 m2 industrigrund ved siden af den eksisterende fabrik. Her er allerede påbegyndt opførslen af en ny fabrikshal, som skal give plads til yderligere ekspansion for Aller Aqua Egypt i fremtiden, skriver virksomheden i en pressemeddelese.

Aller Aqua Group ser ikke kun fornuftige vækstmuligheder i Egypten, men også i landene tæt på. Samlet set taler man om et marked på 80 millioner mennesker, der konsumrer store mængder fisk.


Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11