23948sdkhjf

Ministerbesøg på fiskefoderfabrik

Aller Aqua driver en af de mest ekspansive fiskefoderfabrikker i Egypten og fik i sidste uge fornemt besøg af udviklingsminister Christian Friis Bach, den danske Ambassadør i Egypten Pernille Dahler Kardel samt flere lokale egyptiske embedsmænd .
I 2011 overtog Aller Aqua sammen med IFU (Industrialiseringsfonden for udviklingslandende) majoriteten i et af Egyptens mest ekspansive fiskefoderfirmaer.

Aller Aqua har siden overtagelsen haft en positiv udvikling i firmaet og ifølge Henrik Halken, der er formand for selskabet Aller Aqua Egypt, ser man frem til i de kommende år at kunne øge produktionen efter at have iværksat en række optimeringer.

- Vi er stolte over den interesse og bevågenhed, vi har fået efter etableringen i Egypten, og som nu har ledt til dansk ministerbesøg hos os her i Egypten, siger Henrik Halken om ministerbesøget onsdag den 12. september.

Han lægger ikke skjul på, at det er en udfordring at drive virksomhed i Egypten, stærkt forårsaget af de store ændringer, som landet gennemlever i øjeblikket. En daglige ledelse i landet sikrer dog fortsat vækst og fremdrift i fiskefoderkoncernen.

- Det glæder os meget, at ministeren har valgt at besøge os og se hvordan samarbejdet med en dansk og egyptisk virksomhed kan foregå. Jeg ved, at vi bliver brugt som et godt eksempel i den sammenhæng, især fordi Danmark har særlig fokus på de lande der var en del af det ”Arabiske forår”, uddyber Henrik Halken.

Aller Aqua har med sin 50 år lange erfaring genereret stor erfaring inden for aquakultur, og den viden kan koncernen udnytte i Egypten, der med sine godt 80 millioner fiskespisende indbyggere har et enormt vækstpotentiale. Aller Aqua kan med sine kompetencer sikre, at lokale virksomheder kan opdrætte fisk med mindre foder og dermed sænke miljøbelastningen betragteligt, samtidig med at de forbedrer forretningens økonomi.

- Med det store potentiale, der ligger i Egypten forventer vi et stigende salg de kommende år, oplyser Henrik Halken videre.

Aller Aqua Groups Investering i Egypten går dermed helt i tråd med den ekspansive strategi, som koncernen i øjeblikket er i gang med at gennemføre.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079