23948sdkhjf

Corona-kæberasler: Slikkæmpe forventer tab på op til 20 pct. i 2020

Efter et rekordår i 2019 ser 2020 ud til at blive langtfra så sød en oplevelse for Cloetta på grund af coronapandemiens hærgen. Op mod en femtedel af omsætningen ser ud til at være tabt til corona.

I starten af nedlukningen først på foråret blev bland-selv-slikhylderne ramt benhårdt, da flere butikker valgte slet og ret at fjerne muligheden for, at kunder selv kunne sammensætte slikposens indhold.

- Selv om vi reagerede relativt hurtigt med at udvikle vores forretning – ved at fjerne stativer eller fylde op med vores indpakkede varer i stedet – oplevede vi, at omsætningen forsvandt fra den ene dag til den anden, siger Christian Boas Linde, adm. direktør i Cloettas danske forretning.

Han tilføjer, at der i omkring to måneder slet ikke blev solgt bland-selv-slik. Og det kommer til at afspejle sig i årsregnskabet.

- Vi forventer en tilbagegang på omkring 15-20 pct. i omsætning. Vi har faktisk ikke rigtigt haft nogen omkostningsreduktioner. I stedet for at nedbemande har vi beholdt fuld styrke gennem hele krisen – med forventning om, at når vi kommer igennem krisen, er det bedre at have erfarne folk i stedet for at skulle lære nye folk op, fortæller Christian Boas Linde.

Hård konkurrence på pakket slik

En af udfordringerne har været den store konkurrence på markedet for pakket slik, forklarer Cloettas danske direktør.

- Bland-selv er et forretningsområde, hvor der kun er én udbyder i hver butik. Så det rammer 100 pct. (af de potentielle kunder, red.). Hver mistet salgskrone i bland-selv-slik bliver ført over til pakket slik, og så møder vi alle konkurrenterne. Så hver mistet krone bliver måske kun 20 øre, vi får hentet hjem, siger han.

- Det går stille og roligt den rigtige retning. Det går ikke så hurtigt, som vi godt kunne tænke os, men det går fremad. Folk er jo ikke stoppet med at købe slik under krisen, tværtimod, lyder det fra Christian Boas Linde.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078