23948sdkhjf

Chokoladedirektør undgik den store nedtur: Jeg er superstolt og glad

Hos Kathrine Andersen Chokolade i Aarhus havde direktør Jakob Skovsgaard regnet med en vækst på omkring 20 procent på både top- og bundlinje, da regnskabsåret 2019/20 begyndte 1. juli sidste år.

Det netop offentliggjorte regnskab viser, at resultatet er stort set uændret i forhold til året før: Overskuddet blev på 303.000 kroner, en nedgang på cirka 30.000 kroner.

Allgevel er Jakob Skovsgaard særdeles tilfreds.

- Jeg er rigtig, rigtig glad. Ja, da året begyndte, havde vi vækstdrømme. Men så ramte coronakrisen os i foråret, lige efter at vi havde investeret i vores nye bageri. Alle kageordrer blev annulleret, og bageriet, stod derfor helt stille i et halvt år, bortset fra at vi bagte prøver.

- Så at vi alligevel kommer ud af regnskabsåret med stort set uændrede tal på bundlinjen, gør mig superstolt og glad, konstaterer direktøren.

Også omsætningen er stort set uændret oplyser han, uden at ville gå i detaljer med tallene. Men der har trods corona været en svag vækst, nævner Jakob Skovsgaard.

10 procent kager

Kathrine Andersen Chokolade indviede i juni sidste år sin helt nye fabrik i Søften ved Aarhus, og ud over masser af udstyr til chokoladeproduktion indeholdt den plads til den bageri-afdeling, som altså stod klar i begyndelsen af 2020. 

Før da havde virksomheden en kageproduktion placeret hos to eksterne bagerier, hvor der er blevet produceret så meget, at kageproduktionen ifølge Jakob Andersen udgjorde op imod 10 procent af omsætningen i 2019/20.

I indeværende regnskabsår er der for alvor kommet gang i det nye bageri, og Kathrine Andersen Chokolade fik på den baggrund i september brug for at fordoble antallet af fastansatte medarbejdere fra 10 til 20. Når man regner ungarbejdere med, er der nu 28 ansatte, oplyser Jakob Skovsgaard, som regner med massiv vækst i 2020/21.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063