23948sdkhjf

Danish Crown scorer rekordoverskud efter stort grisesalg til Asien

Den danske slagterivirksomhed Danish Crown har i det seneste år nydt godt af en stærk eksport af grisekød til Asien og særligt Kina. Og det kan ses på bundlinjen i det årsregnskab, som Danish Crown har sendt torsdag.

Her kan man læse, at nettooverskuddet, der lyder på 2,1 milliarder kroner, aldrig har været højere. Overskuddet kommer fra en omsætning, der er steget otte procent til 60 milliarder kroner.

Resultatet betyder, at Danish Crown udbetaler 1,6 milliarder kroner til sine andelshavere.

Den stærke i eksport til Asien og herunder Kina hænger blandt andet sammen med, at Asien har været ramt af afrikansk svinepest. Derfor Danish Crown haft et bedre salg af sit grisekød til forbrugere i Asien, og det har også hjulpet priserne på grisekødet op.

Danish Crown har et skævt regnskabsår, der løber fra oktober til september. Derfor har omkring halvdelen af året været præget af coronakrisens dønninger.

- Medarbejderne har ydet en helt ekstraordinær indsats gennem coronakrisen. Vi har bevist, at vi har en robust forsyningskæde, selv om enkelte af vores fabrikker i perioder har været udfordret af covid-19. Det har styrket vores relationer med kunderne, og derfor er det - på trods af en markant nedgang i salget til foodservice-segmentet i anden halvdel af regnskabsåret – lykkedes at opretholde en tilfredsstillende indtjening, siger Jais Valeur, adm. direktør for slagterikæmpen.

Til gengæld har udbruddet af coronavirus ikke hjulpet Danish Crown-koncernen som helhed. Ifølge bestyrelsesformand Erik Bredholt har virusudbruddet dog ikke kunnet ødelægge den gode start på det skæve regnskabsår.

- Vores selskab står stærkere end nogensinde efter et år, hvor vi først fik en historisk høj betaling for vores grise, og derefter har set afregningen falde gennem et halvt år på grund af covid-19 og senest udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland. Det er udefrakommende faktorer, der har ramt markederne, men det har ikke givet slinger i valsen i forretningen, og det ser jeg som en stor styrke, siger Erik Bredholt.

/ritzau/

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11