23948sdkhjf

DTU vil undersøge ændret forbrug af fødevarer under coronakrisen

1300 personer er med i undersøgelse på DTU Fødevareinstituttet om forandrede madvaner

Landet har på mange måder været lukket ned, siden coronaen ramte Danmark i marts. Mange har flyttet deres arbejdsplads og uddannelse hjem, og store fester er enten blevet aflyst eller skubbet ud i fremtiden.

Coronaen har kort fortalt vendt op og ned på danskernes hverdag, hvilket også gælder, hvad der spises og drikkes.

DTU Fødevareinstituttet undersøger lige nu, hvordan coronaen har fået indflydelse på vores spisevaner. Forskning peger nemlig på, at mange pga. fysiologiske grunde ændrer kostvaner og vaner i det hele taget, når folk er i en krisesituation og ofte bliver lidt stressede. Og netop stress kan øge vores appetit.

DTU er gået i gang med at kortlægge, hvad 18-65-årige spiser og drikker. Og om danskerne for eksempel spiser mere usundt, end de plejer. 1.300 personer deltager i undersøgelsen.

Hvad betyder ny håndhygiejne

Et andet hold forskere på DTU Fødevareinstituttet vil undersøge, om blandt andet øget fokus på håndhygiejne vil reducere antallet af fødevareoverførte sygdomstilfælde.

- Vi vil undersøge kost- og aktivitetsvaner, stressniveau samt selvoplevede ændringer af kost- og aktivitetsvaner i forhold til deltagernes arbejdssituation - om de har arbejdet hjemme, været på arbejde og så videt. - med henblik på at undersøge, hvordan epidemien påvirker kost- og aktivitetsvaner samt anden livsstil som for eksempel alkoholvaner. Det i forhold til at kunne rådgive om hvilke livsstilsvaner, man skal være opmærksom på i forbindelse med sådan en epidemi, forklarer Anja Pia Biltoft-Jensen, gruppeleder og seniorforsker ved DTU Fødevareinstituttet i Kgs. Lyngby.

Forskerne kan ikke sige, hvornår undersøgelsen er klar til at blive publiceret.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065