23948sdkhjf

Nu virker maskinen: - Vi laver verdens første flødebollejulekalender

Flødebolleproducenten SweetNorth på Fyn har efter mange besværligheder endelig fået sin dyrt indkøbte flødebollemaskine til at fungere.

Stifter og indehaver Michael Møller Larsen og hans medarbejdere skal derfor ikke længere stå og manuelt sprøjte flødebolleskummet på bundene, og der er nu sat fart i den helt automatiske produktion, fortæller Michael Møller Larsen til Food Supply.

Det har blandt andet betydet, at flødebollerne med navnet Ærli' i denne uge er produceret i tusindvis til det, som direktøren kalder "verdens første flødebollejulekalender".

- Vi har i forvejen æsker med 24 flødeboller i. Til dem har vi fået lavet et særligt julekalenderdesign, og så skriver vi numrene 1-24 på flødebollerne med glasur, fortæller han.

- Der er syv forskellige varianter af flødeboller i æsken, og vi bestemmer så med numrene, hvad der skal spises på hvilke datoer. Med mindre man snyder, tilføjer Michael Møller Larsen.

Rovaniemi er nummer 24

Han har fået hjælp af en veninde, der har sprøjtet numrene på med en sprøjtepose. Hun har bare skullet huske på én ting: Alle de flødeboller, der får nummer 24, er en særlig julevariant med navnet "Rovaniemi".

Navnet hænger sammen med, at Michael Møller Larsen og hans familie er store fans af julemanden, og at de gerne i år ville have været i Rovaniemi i Finland og besøge oplevelsescentret Julemandens Landsby.

- Det kunne vi ikke komme på grund af corona, så jeg lavede i stedet en flødebolle, der hedder Rovaniemi. Og den skal selvfølgelig ligge som nummer 24, konstaterer flødebollebossen.

Han har brugt en del tid på at lede efter flødebollejulekalendere på internettet, uden at støde på nogen, selv om han har google på flere forskellige sprog. 

- Så jeg er ret sikker på, at det er verdens første. Det er i hvert fald Danmarks første, fastslår han.

Blandt andet via opslag på Ærli's Facebook-side er der solgt cirka 150 eksemplarer af julekalenderen. Der er lavet i alt 200, og de resterende sælges i virksomhedens webshop.

Skilt ad og samlet igen

Om flødebollemaskinen, som SweetNorth modtog i marts fra den tyske producent Wolf til en pris på 2,2 millioner kroner, fortæller Michael Møller Larsen, at det ikke just er producentens fortjeneste, at den nu virker. 

Æren tilfalder retteligt den maskiningeniør fra PJ Engineering, som efter at have læst om problemerne tilbød sin hjælp.

- Han har haft det hele skilt ad og bygget det op igen, så nu banker vi endelig derudad, siger Michael Møller Larsen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079