23948sdkhjf

De blander kød og grøntsager: Vores produkter er helt unikke

- Jeg har ledt rigtig meget efter produkter som vores, men jeg har ikke fundet nogen. Så jeg tror, vi er alene på det her marked, og jeg tror, vores koncept kan blive rigtig stort.

Marie Thiersen fra fødevarevirksomheden Kloster-Hede i nordsjællandske Slangerup er fuld af optimisme, efter at virksomheden netop har lanceret sine allerførste produkter: En serie med frosne hakkebøffer og pølser, der indeholder både kød og grøntsager, og som skal direkte fra fryseren på panden.

Ud over at være frosne er alle produkterne fri for E-numre, og der er slet ingen tilsætningsstoffer brugt. Sammen med en lav fedtprocent gør det altså ifølge virksomheden de nye bøffer og pølser unikke.

- En vinder

Kloster-Hede er stiftet og ejet af Michael Klostermann, der fik ideen for halvandet år siden, da han deltog i et madlavningskursus.

- Han spurgte sig selv, om der er en vej, så vi kan forene kødets velsmag med grøntsagernes vitaminer og klimavenlighed. Og kort efter gik han sammen med venner, der er kokke og slagtermestre, i gang med at finde recepten på bøffer og pølser med indhold af begge dele, fortæller Marie Thiersen.

Hun har titel af konceptudvikler og står for virksomhedens markedsføring - og lige nu er hun den eneste medarbejder ud over Michael Klostermann. Ingen af dem har tidligere erfaring fra fødevarebranchen.

- Jeg har arbejdet for Michael før, og i slutningen af 2019 ringede han og spurgte, om jeg ville være med i det her. Det lød absolut til at blive en vinder, så jeg begyndte hos Kloster-Hede i januar i år, forklarer Marie Thiersen.

Grisogko producerer

Produkterne får Kloster-Hede fremstillet hos fødevarevirksomheden Grisogko i Haderslev, som også leverer råvarerne. Lutter danske råvarer, og kun det fineste kød, understreger Marie Thiersen.

- Michael og jeg har smagt voldsomt mange testproduktioner af bøffer og pølser, inden vi var tilfredse. Vi ville jo også gerne have et meget lavt fedtindhold, og vi er landet på 6,9 procent i bøfferne og 12 procent i pølserne.

- Undervejs i udviklingen var vi nede på 5,7 procent fedt i pølserne, men så var de simpelthen for kedelige. Vi vil ikke gå på kompromis med den gode smag, og derfor måtte vi droppe ønsket om at få pølserne nøglehulsmærket, siger konceptudvikleren. 

- Forkert konsistens

Marie Thiersen nævner også, at den oprindelige plan var at lave produkter med 50 procent kød og 50 procent grøntsager.

- Men det kan man simpelthen ikke. Det giver en forkert konsistens, så vi har også måttet bruge noget kartoffelstivelse. 

- Til gengæld er der ikke noget vand i, og det betyder, at vores pølser nærmest ikke kan kan sprække. Så skal man i hvert fald gøre sig umage med meget høj varme, skæmter Marie Thiersen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094