23948sdkhjf

Corona spænder ben for Carmo Food: Vi er slået tilbage til start

Selv om coronakrisen kun nåede at have fat i de sidste tre måneders tid af Carmo Food Nordics regnskabsår, bed det sig alligevel godt fat. Det fremgår af det nyligt offentliggjorte årsregnskab.

- Der var udsigt til et godt år. Men foråret er vores højsæson med påskefrokoster, konfirmationer osv. Det var en træls periode, det skete, siger adm. direktør Ejner Sørensen til Food Supply.

Omsætningen faldt 3,4 pct. til 481,7 mio. kr. Driftsresultatet, der har været for nedadgående de seneste fem år, faldt også sidste år fra 8,7 til 7,8 mio. kr.

”Årets resultat er en smule lavere end sidste års resultat, hvor den udmeldte forventning var et forbedret resultat i niveauet 8-12 mio. kr. Den udmeldte forventning er således ikke indfriet. Resultatet er i nogen grad påvirket af covid-19, og havde vi ikke mistet stor omsætning i 4. kvartal som følge af corona, er det ledelsens vurdering, at det udmeldte forventningsinterval næsten var blevet nået. Årets resultat anses dog alt taget i betragtning overordnet for tilfredsstillende,” står der i ledelsesberetningen.

Nedtur efter flot start på året

Carmo Food Nordic, der især leverer til hoteller, restauranter og cafeer, kan allerede nu gøre status over det første halve år af indeværende regnskabsår. Og det er igen en blandet landhandel.

- Vi er startet fortrinligt op, men lige nu er vi slået tilbage til start. De første tre-fire måneder gik fint. Der ligger vi over året sidste år. Der kom en normalisering. Men vi ved ikke, hvad det ender med, fortæller Ejner Sørensen og fortsætter:

- Vi køber meget oversøisk og køber måneder i fremtiden. Så selvfølgelig påvirker det vores lager, at horeca-segmentet lukker. Det vurderer vi ikke som et problem. Meget af vores lager består af frostvarer, så det kan holde sig længe.

”Der er en risiko for, at covid-19 også vil få negative konsekvenser for selskabets omsætning og indtjening i 2020/21. Ledelsen følger udviklingen nøje, men det er endnu for tidligt at kunne udtale sig om, hvilken effekt covid-19 vil have på omsætningen og indtjeningen i 2020/21,” beskrives det i ledelsesberetningen.

Et par sælgere blev fyret, og en del blev sendt hjem på lønkompensation i starten af året – altså slutningen af Carmo Foods regnskabsår. Der har ikke været anledning til at genansætte endnu.

Carmo Food Nordic A/S
Mio. kr. 2019/20 2018/19
Nettoomsætning 481,7 498,8
Resultat af primær drift 7,6 8,6
Resultat før skat 7,9 8,4
Årets resultat 6,2 6,5
Balancesum 91,9 104,1
Egenkapital 29,5 28,8
Antal ansatte 40 39
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2020.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095