23948sdkhjf

- Vi kunne nok have fået en halv million i kompensation

Det er absolut ikke ligegyldigt, hvilken selskabskonstruktion man har under en coronakrise.

Det fastslår Simon Franck Jakobsen, der sammen med sin bror ejer den hastigt voksende burgerkæde The Burger Concept. 

- Vi har det hele samlet under ét cvr-nummer, og det har ikke været godt i den her situation. I Odense har vores restaurant haft en tilbagegang på 90 procent, og vi har en husleje på 90.000 kroner om måneden. 

- Hvis vi havde haft delt restauranterne op på forskellige cvr-numre, kunne vi have lukket i Odense og have fået det meste kompenseret via Folketingets hjælpepakker.

- Nogle af restauranterne har ikke haft en nedgang på de 30 procent, der skal til for at få kompensation - men jeg vil tro, at vi nok kunne have fået en halv million kroner i alt i kompensation, hvis der havde været tale om seks selvstændige selskaber. Nu har vi ikke fået en eneste krone, hverken i lønkompensation eller fra andre hjælpepakker, fortæller Simon Franck Jakobsen.

- Vi skulle have delt det op i flere selskaber, men det burde jo ikke være meningen med en hjælpepakke, at man skal spekukere i selskabskonstruktion, tilføjer han.

Han og broderen har valgt alligevel at lukke restauranten i Odense midlertidigt, fordi nedgangen er så massiv. De øvrige fem restauranter, alle i Jylland, holder fortsat åbent, men nu kun med takeaway.

- Vi holder kun åbent i tidsrummet 16.30-19.30, så det betyder, at ikke alle ansatte kan få det antal timer, de plejer at have. Men vi ser lys for enden af tunnelen og er optimistiske, ikke mindst med vaccinen, der er på vej, nævner The Burger Concept-indehaveren.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11