23948sdkhjf

- Det har gavnet os at komme væk fra fiskefolkene i Hanstholm

- Hvis man ikke arbejder med fisk, er Hanstholm en del af Udkantsdanmark. Så den udvikling, vi har haft, hænger helt sikkert sammen med, at vi tog chancen og flyttede til Randers.

Det konstaterer medejer og direktør Claus Westergaard fra Delle Kompagniet, som på sin fabrik i Randers laver en lang række frikadelle- og burgerprodukter. 

Blandt kunderne er både Salling Group og Coop, hvor førstnævnte har hovedkvarter i Aarhus. 

- Så at bo i Randers gør det for eksempel meget nemmere at lave forretninger med dem. Men i det hele taget er der mange fordele ved at være her lige ved E45, hvor der er en større kontaktflade end i Hanstholm, siger Claus Westergaard.

Han og en lille håndfuld medarbejdere laver både veganske frikadeller, baseret på masser af grøntsager, og en stribe dellevarianter, hvor indholdet mest er grøntsager, men også kød: Oksefrikadeller, svinefrikadeller, kyllingefrikadeller og fiskefrikadeller. 

Masser af salg til måltidskasser

Det hele - bortset fra fiskedellerne - er økologisk, og produkterne sælges typisk som både deller, fars og burgerbøffer.

- Før coronakrisen var nok omkring halvdelen af vores salg til måltidskasser, mens det nok var cirka 10 procent til detail og 40 procent til catering/foodservice. Nu er foodservice jo helt væk, men vi har stadig masser af salg til forskellige måltidskassefirmaer, ikke mindst Aarstiderne, fortæller Claus Westergaard.

Han har ikke noget bud på, hvor store mængder Delle Kompagniet producerer på årsbasis, men nævner, at når produktionen kører for fuld skrue, bliver det til cirka 20.000 deller om dagen. 

Og det giver under alle omstændigheder overskud i det kommende regnskab for 2020, fastslår han, uden at ville komme nærmere ind på tallene.

- Vi har haft overskud alle årene, siden vi begyndte i 2016, og det bliver også et positivt resultat denne gang. Vi har næsen over vandet, og så håber vi bare, at det bliver endnu bedre, når corona er væk.

- For det her da godt nok røv og nordjyske nøgler, siger Claus Westergaard, der godt nok også selv er flyttet til Randers, men stadig føler sig som nordjyde. Og som også stadig køber masser af fisk fra Hanstholm til Delle Kompagniets fiskefrikadeller.

Delle Kompagniet havde i 2019 et overskud på knap 800.000 kroner. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063