23948sdkhjf

Dencon Foods lander gigantleverandør

Dencon Foods har fået et kæmpestort navn på sin leverandørliste: Haderslev-virksomheden forhandler nu produkter fra den amerikanske kødkæmpe Tyson Foods, der er er en af verdens største fødevarevirksomheder.

Det er en aftale, som Dencon Foods er særdeles stolt af, konstaterer eksportchef Søren Outzen.

- Tyson Foods er i gang med at etablere sig i Europa, og vi er blevet valgt som deres partner i Norden og Baltikum. I første omgang har vi valgt 12 af deres kyllingeprodukter - alle sammen forædlede - som vi nu er  i gang med at markedsføre.

- Coronakrisen lægger en dæmper på vores kunders lyst til at åbne for nye produkter. Men vi er i gang med at sende vareprøver ud og har aftalt den første kampagne med en stor, nordisk kunde. Vi håber, at salget for alvor kommer i gang i april-maj, siger han.

Eksportchefen vurderer med et forsigtigt slag på tasken, at aftalen kan resultere i et salg af Tyson-produkter på måske 3.000-4.000 ton om året.

Mange års samarbejde

Dencon Foods, der importerer og distribuerer kød fra det meste af verden til detail- og foodservicemarkederne i Norden, har i mange år arbejdet sammen med den brasilianske kyllingeproducent BRF-Brasil Foods. 

- Nu har Tyson Foods overtaget brasilianernes organisation i Europa. Og da de tidligere BRF-folk kendte os godt, anbefalede de os til Tyson Foods, fortæller Søren Outzen.

Tyson Foods har hovedkvarter i  Arkansas og cirka 139.000 ansatte over hele
verden.

Dencon Foods med cirka 30 ansatte i Haderslev omsætter årligt for cirka 400 milioner kroner. Virksomheden har desuden salgs- og indkøbskontorer i Sverige, Finland og Estland.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095