23948sdkhjf

Ny Schulstad-direktør vil bruge tillid til at skabe den store turnaround

Efter tre uger som ny direktør for brødproducenten Schulstad er Pernille Bang-Löwgren ved at være oppe i gear.

Eller rettere: Hun var faktisk allerede godt oppe i gear, allerede da hun begyndte i topchefstillingen, for som salgsdirektør hos Schulstad de seneste to år havde hun på forhånd et glimrende indblik i forretningen. 

Nu har hun så brugt de første uger på at blive endnu klogere på alle kroge af virksomheden.

- Jeg er i fuld gang med at sætte mig ind i de dele, jeg ikke tidligere har været direkte involveret i. Og nu handler det om at sikre og udbygge vores position som Danmarks største producent af friskbrød, konstaterer Pernille Bang-Löwgren.

- Jeg føler, at det er en styrke at komme indefra. Så har man allerede relationerne og et rigtig godt indblik i maskinrummet, påpeger hun.

- Den samme derhjemme

Opgaven med at udføre en turnaround hos Schulstad skal løses med både hendes faglige og hendes personlige styrker, lod bestyrelsesformand Thomas Isaksson forstå, da han i januar præsenterede Pernille Bang-Löwgren som ny topchef.

- Hun har et stort talent for at bygge bæredygtige relationer med kunder og kolleger, sagde han blandt andet.

Og det var en melding, som den nye direktør er rigtig glad for, fortæller hun til Food Supply.

- En af mine styrker er, at jeg har en oprigtig interesse for mennesker. Det har jeg altid haft, og jeg synes, jeg er god til at forstå dynamikken og motivationen. Jeg tror, at jeg kan skabe tillid, for folk ved, hvor de har mig - og trivsel og performance går hånd i hånd. Jeg er den samme derhjemme, som jeg er på arbejdet, nævner hun.

Røde tal igen - men ikke så store

Hun lægger ikke skjul på, at det hele naturligvis handler om, at hun skal sikre, at Schulstad kommer til at tjene penge igen efter store milliontab de seneste år. I 2019 var der et minus på 41 millioner kroner.

Regnskabet for 2020 er ikke færdigt endnu, men den nye direktør bebuder, at det igen bliver med underskud.

- Vi forventer en forbedring på bundlinjen, og så arbejder vi målrettet på, at det bliver endnu bedre i 2021. Om det bliver med overskud i år, kan jeg simpelthen ikke sige endnu. Blandt andet fordi vi jo har en unik situation med corona, påpeger direktøren.

Cirka samtidig med at Pernille Bang-Löwgren tiltrådte på topposten, blev også hendes tidligere job som salgsdirektør besat - af Søren Skipper, der kommer med en lang karriere hos blandt andre Orkla, Kellogg's og Dagrofa Foodservice i bagagen. 

Den tidligere administrerende direktør, Allan Christiansen, er nu tilknyttet Lantmännen Unibake, der ejer Schulstad, i en rolle som rådgiver. 

- Og jeg kan altid ringe til Allan, hvis jeg får brug for det,  konstaterer Pernille Bang-Löwgren.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078