23948sdkhjf

- Mindst 27 fabrikker kunne ikke lave vores unikke chokoladebarer

Efter at have brugt tre år på at udvikle en serie unikke mandel-/chokoladebarer har Brian Holmkvist Pedersen på Bogø nu endelig fået produktet med navnet Poly n Pro klar til salg.

Men det holdt ualmindeligt hårdt:

- Vi har talt med mindst 27 potentielle producenter i hele Europa og i USA, og vi har kørt proces med et par håndfulde af dem. Men hver gang endte det med, at de alligevel ikke kunne klare opgaven. Når vi gik i produktion, og de blev mødt af virkeligheden, gik det ikke, fortæller Brian Holmkvist Pedersen til Food Supply.

- Både ambassader og konsulater har været involveret i at finde egnede producenter, for vi stødte hele tiden panden mod en mur, siger han.

Nu har Poly n Pro så fundet en fabrik i Danmark, hvor det kan lade sig gøre. Brian Holmgaard Pedersen ønsker ikke at oplyse, hvor det er, men fabrikken opfylder alle de krav, han har stillet.

- Når vi skal have produceret, lejer vi simpelthen fabrikken og dens medarbejdere, og så gør de det, jeg beder dem om. Vi leverer råvarerne, og jeg er selv med i produktionen og står med overblikket, konstaterer direktøren.

Det fulde overblik

Det er bydende nødvendigt at have det fulde overblik, for Poly n Pro-produkterne bliver lavet med levende bakterier i en proces, der kan ødelægges af små detaljer, forklarer han.

- På overfladen ligner produkterne jo bare lignende konfektureprodukter, men det er de ingenlunde. Vores produkter er svære at producere, hvilket har været en kæmpestor udfordring.

- Der er tale om produkter med både polyfenoler og mælkesyrebakterier, altså probiotika,  Deraf navnet Poly n Pro. Normalt får polyfenoler mad til at smage dårligt, for de er typisk bitre som bare fanden. Efter masser af forsøg er det lykkedes os at lave en formel, som bevarer en høj koncentration, beskeden størrelse og god smag, siger bar-direktøren.

- Det har været svært at få den ligning til at gå op, men vores kombination af enkelt-umættede fedtsyrer, polyfenoler, mælkesyrebakterier, c-vitamin og chokolade virker, påpeger han.

Formlen er så unik, at virksomheden er i gang med at skrive på en patentansøgning, tilføjer Brian Holmkvist Pedersen, som kalder sin opfindelse for funktionel gourmet food.

- Nogle tusinde

Produkterne, der alle er baseret på mandler, hedder Bars, Bites og Bombs, alt efter deres størrelse og form. Bomberne er chololadekugler, som består af chokoladedragerede, ristede mandler med polyfenoler, mælkesyrebakterier og c-vitamin, påpeger Brian Holmkvist Pedersen.

Han nævner, at produkterne ifølge videnskabelige studier har sundhedsegenskaber, som han ifølge "noget EU-lovgivning" ikke må fortælle om.

- Men når vi nævner mælkesyrebakteriet eller polyfenoler, så ved folk godt, hvad det handler om. Polyfenoler er blandt andet designet til at slå bakterier, vira, svamp og gær ihjel, hvilket er hovedårsagen til, at produkterne også er selvkonserverende, siger han.

Brian Holmkvist Pedersen har i første omgang fået produceret "nogle tusinde" barer og bits og 200 kilo bomber. Og når de er solgt, lejer han fabrikken igen.

Salget foregår i første omgang via Poly n Pros hjemmeside, hvor folk opfordres til at købe "treats, der giver dig energi, glæde og livskvalitet".

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125