23948sdkhjf

Seimei mistede millionomsætning i 2020, men jubler nu over gylden spansk mulighed

Juice- og sodavandsproducenten Seimei i Nakskov fik store coronatæsk i 2020, men indehaver Allan Feldt har nu igen fået grund til at smile:

Han fortæller, at Seimei netop har fået en ordre på levering af virksomhedens Wish-sodavand til Spaniens største kæde af supermarkeder, El Corte Inglés.

- De har cirka 120 butikker, og det er Bilka-størrelse gange halvanden og meget flotte butikker. I første omgang handler det om tre varianter, som bliver leveret til alle butikkerne i denne måned, fortæller Allan Feldt til Food Supply.

Han ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvor store mængder der er tale om i den første ordre, men peger på, at ejerne af El Corte Inglés også ejer en stribe andre kæder.

- Så hvis det går godt hos den ene, kunne vi jo håbe på, at det breder sig til de andre, siger han.

Salling også på kundelisten

Seimeis sodavand er i forvejen til salg i Frankrig, Forenede Arabiske Emirater og Saudi-Arabien; ud over på det danske marked, hvor Allan Feldt i efteråret landede en anden ordre, han er rigtig glad for - fra Salling Group, der "virkelig kan flytte nogle varer", som han formulerer det.

Den ordre og den nye fra Spanien er med til at sætte gang i produktionen på fabrikken i Nakskov, der også havde god brug for det.

2020-regnskabet er endnu ikke klar, men Allan Feldt anslår, at coronakrisen sidste år kostede op imod 10 millioner kroner i omsætning. Dermed er der lagt op til endnu et minus på bundlinjen, hvor Seimei i både 2018 og 2019 måtte notere sig et minus på cirka 11 millioner kroner.

Ifølge direktøren vil egenkapitalen, som i 2019 var på 17 millioner kroner, være faldet til cirka 14 millioner i det nye regnskab, idet Seimei afskriver fem-seks millioner årligt på sit udstyr.

Dobbelt op

- Hele salget til restauranter og caféer forsvandt jo i 2020. Vi havde før nedlukningen skaffet en del nye kunder, men pludselig var der ikke noget salg til dem. Vi har en forhåbning om, at de stadig er der, når landet åbner igen - og i mellemtiden har vi så heldigvis fået ekstra gang i salget til detail, nævner Seimei-chefen.

Det har betydet, at der her i begyndelsen af 2021 er blevet produceret cirka dobbelt op sammenlignet med samme periode sidste år, påpeger han.

Seimei kom i foråret sidste år i problemer i forbindelse med, at fabrikken begyndte at tappe håndsprit i bestræbelserne på at afhjælpe den mangel, der var på daværende tidspunkt. Det blev til cirka 100.000 flasker, der blev tappet på samme flasker som fabrikkens drikkevarer, og det medførte krav fra myndighederne om, at produktet skulle tilbagekaldes. 

Det hele landede dog med en mindelig løsning, hvor myndighederne dækkede Seimeis omkostninger til, at flaskerne blev forsynet med et klistermærke med advarsler om, at produktet ikke var til indvortes brug.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063