23948sdkhjf

Mikrobrygger har 3.500 liter usælgelig øl: Normalt ville vi kassere det

Når landets restauranter, hoteller og andre udskænkningssteder er lukket, er det svært for bryggerierne at komme af med deres gyldne dråber.

Nu skal en pulje på 35 mio. kr. lette presset på de virksomheder, som brænder inde med lagre af usolgte sæsonbetonede varer – herunder julebryg. Det vækker glæde hos Philip Hulgaard fra mikrobryggeriet Åben i Kolding, skriver TV Syd.

Han har lige nu 3.500 liter øl stående, som har overskredet sin holdbarhedsdato.

- Lige nu står det egentlig bare udenfor og fylder op. Vi har bevidst ikke smidt det ud. Jeg havde håbet på, de her regler om hjælp ville komme. Og jeg tænker, at der kommer nogle mere detaljerede regler for, hvem der kan få del i pengene. Jeg forestiller mig, at myndighederne gerne vil have noget dokumentation for, hvad man hælder ud. Derfor har vi stillet øllet til side, selv om vi normalt bare ville kassere det, siger Philip Hulgaard fra mikrobryggeriet Åben til TV Syd.

Politikerne på Christiansborg er blevet enige om et loft over kompensation på 200.000 kr. pr. bryggeri. Det er ifølge Philip Hulgaard nok til at dække de fleste udgifter til det øl, der bliver kasseret.

Philip Hulgaards mikrobryggeri Åben blev i 2019 kåret til årets bryggeri af Danske Ølentusiaster. Det var med til at sikre et 2019-overskud på knap 300.000 kroner.

Bryggeriet i Kolding skal efter planen fremover brygge såkaldt spontantgæret øl, som typisk brygges i mindre mængder. I slutningen i år er planen at åbne endnu et bryggeri i Kødbyen i København og dermed seksdoble kapaciteten til 800.000 liter om året.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078