23948sdkhjf

Horesta: Vi har tabt 21 milliarder og kan ikke bære mere

Coronanedlukningerne kostede sidste år de danske hotel- og restaurantvirksomheder omsætning for 21 millarder kroner.

Det konstaterer brancheorganisationen Horesta efter at have nærlæst nye tal fra Danmarks Statistik. Tallene viser, at hotelerhvervets omsætning sidste år faldt med mere end otte milliarder kroner - 46 procent - mens restaurantbranchens salg gik ned med knap 13 milliarder, svarende til 26 procent.

Horesta peger på, at det samlede danske erhvervsliv fraregnet hotel- og restaurantomsætningen havde et omsætningstab på bare en enkelt procent.

- Det er positivt, at dansk økonomi næsten har formået at holde kadencen, selv om samfundet har været ramt af nedlukning. Men det understreger, hvor skævt krisen har ramt. Hotel- og restaurantbranchen har sammen med rejsebranchen, forlystelsesparker og kulturlivet taget mange tæsk, fastslår Jonas Kjær, der er cheføkonom i Horesta.

Hotel- og restaurantbranchen blev onsdag  forbigået i regeringens udspil til første etape af genåbningen, og Horesta efterlyser nu en konkret genåbningsplan, som virksomhederne kan styre efter.

- Vi ser frem til snart at tjene vores egne penge og krydser fingre for, at det bliver muligt, uden at restriktioner spænder ben for indtjeningen og forgælder virksomhederne yderligere. Det kan branchen simpelthen ikke bære, siger Jonas Kjær.  

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094