23948sdkhjf

Europæiske fødevarekoncerner i opgør med buræg

Nestlé, Mondelez, Aldi og flere andre fødevarekoncerner følger nu en række kæder og koncerner i Danmark og resten af Europa, der allerede har faset buræg ud af deres produktion eller droppet dem fra hylderne i deres butikker og/eller restauranter.

Onsdag sender ti førende fødevarekoncerner, der tilsammen står bag hundreder af populære mærker som Marabou, Carte D'Or, Magnum, Knorr, Nesquick, Cheerios, Oreo, Toblerone og Philadelphia, et fælles brev til EU-kommissionen, hvor de opfordrer den europæiske sammenslutning til at forbyde burhøns.

- Vi er opsat på at ændre fødevareindustrien indefra, og revideringen af EU's dyrevelfærdslovgivning er en oplagt mulighed for at stoppe brugen af bure i EU's landbrug, skriver gruppen af de i alt ti koncerner, der består af Aldi, Barilla, Roberti, Ferrero, Jamie Oliver Group, Ikea, Les Mousquetaires, Mondelez International, Nestlé og Unilever.

Udfaser selv buræg i produktionen

Samtidig forpligter firmaerne sig til at droppe eller udfase buræg i deres produkter eller varesortiment senest i 2025, hvilket betyder, at de ikke vil benytte æg fra burhøns i deres is, chokolade, kiks, pasta eller andre produkter.

Brevet til EU er en del af End The Cage Age-initiativet, hvor flere end 1,3 millioner EU-borgere i forvejen har skrevet under på, at EU helt bør forbyde landbrugsdyr i bure.

- Vi deler forbrugernes skepsis over for manglende dyrevelfærd i landbruget, og som førende inden for fødevaresektoren hilser vi End The Cage Age-kampagnen velkommen, skriver de store fødevarekoncerner i den fælles udtalelse.

Vækker dansk glæde

Fødevarekæmpernes initiativ vækker glæde hos dyrevelfærdsorganisationen World Animal Protection Danmark, som også er en del af kampagnen. 

- Heldigvis er der mange firmaer, der er langt fremme, og som allerede har droppet æg fra burhøns, og det er virkelig godt, at de her enorme fødevarekoncerner kommer med. Det lægger et ekstra pres på politikerne, så nu er bolden spillet op til EU, siger Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark.

I Danmark har bl.a. Dan Cake for år tilbage udfaset buræg, lige som flere butikskæder allerede har droppet buræg fra hylderne eller forpligtet sig til at fase dem ud af deres sortiment.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141