23948sdkhjf

Easyfood tabte millioner: Men nu er vi faktisk flere ansat end før corona

Fødevarevirksomheden Easyfood er blevet ramt af sit første underskud i årevis. Coronakrisen sætter sine tydelige spor i det regnskab, som Kolding-virksomheden har offentliggjort.

Et overskud på 15 mio. kr. er forvandlet til et minus på 2,9 mio. kr.

- Hele fundamentet for vores virksomhed er blevet ramt. Vi lever i bund og grund af at lave produkter til folk, der er sociale sammen, og til folk, der er på farten. Det er lige præcis de områder, der er blevet lukket ned. Ikke kun i Danmark, men i hele verden. Så det er hele forretningsgrundlaget, der er blevet udfordret af corona, siger adm. direktør Flemming Paasch i en pressemeddelelse.

Også omsætningen gik i 2020 den gale vej med et fald fra 325 mio. kr. til 274 mio. kr. Det er ifølge direktøren ikke tilfredsstillende, men omstændighederne taget i betragtning er han fortrøstningsfuld og forventer i år et positivt resultat.

- Vi har det godt i maven, selvom det er træls at komme ud med et underskud. Det er ikke sket siden 2007-2008, og det er kun anden gang, vi oplever, at vores omsætning er faldet. Sidste gang var i 2013, og ellers har vi haft vækst på tocifrede procenter hvert år. Men vi er meget fortrøstningsfulde, siger Flemming Paasch og peger på, at Easyfood ikke har mistet kunder under coronakrisen, men derimod fået flere.

- Og så har vi rigtig meget i pipelinen. Faktisk har vi lige fået en ordre fra Hong Kong, der bekræfter, at der er gang i eksporten, siger Easyfood-direktøren.

For at kunne klare øget vækst på de internationale markeder er Easyfood i gang med at bygge en helt ny produktionshal med en linje, der udelukkende skal producere pølsehorn. Der er tale om en investering på et trecifret millionbeløb.

Easyfood, der er ejet af fødevarekoncernen Orkla, har i forvejen to produktionslinjer, men inden udgangen af 2022 står der altså en tredje linje klar.

Desuden forventer direktør Flemming Paasch i den kommende tid at skulle ansætte flere medarbejdere

- Vores produktion og dele af funktionærerne blev sendt hjem i foråret sidste år, og samtidig måtte vi tilpasse virksomheden, hvilket betød, at vi måtte afskedige 11 mand. Men nu er vi faktisk flere ansat end før corona. Fem-seks stykker mere, og vi forventer også at skulle ansætte flere i løbet af i år. Det understreger vores optimisme, der bygger på konkrete ordrer i bogen, siger Flemming Paasch.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078