23948sdkhjf

Ande-veteran ramt af både konkurs og fugleinfluenza: Masseaflivninger i gang

To dårlige nyheder er landet næsten oven i hinanden for Martin Daasbjerg, der i årevis har været et særdeles kendt navn i den danske andeindustri.

Tirsdag kom det frem, at Struer-slagteriet Dan Duck, som han er medejer af, er gået konkurs. Og samme dag havde han besøg af Fødevarestyrelsen, som onsdag bekræftede, at Martin Daasbjergs egen andefarm ved Vinderup er ramt af fugleinfluenza. I alt 18.000 ænder og gæslinger er aflivet, når torsdagen er omme,

Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

- Jeg har holdt mig væk det seneste døgn, for jeg har været for berørt af situationen, og jeg skal helt sikkert ikke være på stedet, når de sidste fugle skal aflives, siger Martin Daasbjerg til avisen.

Han byggede i 2015 det tidligere svineslagteri på havnen i Struer om til et andeslagteri og begyndte af slagte under navnet Dansk And, Slagteriet har siden da levet en særdeles omtumlet tilværelse.

Dansk And gik konkurs i februar 2017, men slagteriet var i gang igen i marts samme år under navnet Dansk Andeudvikling, stadig med Martin Daasbjerg i front. 

I sommeren 2019 solgte han til Viborg-virksomheden Dan Duck, som i forbindelse med handlen blev stiftet af Hardy Eskildsen fra Top Æg ved Viborg. Martin Daasbjerg beholdt 25 procent af virksomheden og var selv en af slagteriets største leverandører.

Tirsdag kom det så frem, at slagteriet igen er ramt af konkurs. Hardy Eskildsen har angivet den famøse sag fra december 2019 som hovedårsag - dengang blev Dan Duck i en kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen blandt andet beskyldt for ikke at have overholdt kravene til hygiejne på slagteriet, idet der skulle være observeret medarbejdere, som ikke vaskede hænder.

Det viste sig senere, at medarbejderne havde vasket hænder på en anden etage. Fødevarestyrelsen trak i land og undskyldte for den fejlagtige rapport. Men da var skaden allerede sket, og Dan Duck mistede ifølge Hardy Eskildsen sit kundegrundlag.

Det er ikke lykkedes Food Supply at få en kommentar fra hverken Martin Daasbjerg, Hardy Eskildsen eller Fødevarestyrelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11