23948sdkhjf

Fødevarehandlere med fart på: - Hvis ikke vi var kendt i branchen, ville det være svært

Når det i løbet af ganske få måneder er lykkedes det nye, aarhusianske fødevarefirma True Food at sælge for over 15 millioner kroner, så skyldes det ifølge stifter Michael Guldin især én ting:

- Vi er fire i virksomheden der er kendte i branchen - både hos vores leverandører og hos de butikker, vi sælger til. Derfor er det gået meget hurtigere, end det ellers ville have gjort for en ny handelsvirksomhed, påpeger han.

Michael Guldin har i den første tid været eneejer af True Food, men fra 1. maj er to af de tre kollegaer, Malene Møller Dissing og Peter Ostenfeldt Madsen, trådt ind som medejere. 

De kender alle hinanden fra først over 10 år sammen hos pålægsproducenten Defco og senest tre år hos handelsfirmaet Fast Food A La Francaise. Begge steder har også endnu en True Food-medarbejder, John Jakobsen, været.

- Med så mange års erfaring har man en masse kontakter. Og så kan det gå hurtigt med at få skabt nogle relationer for en ny virksomhed, påpeger Michael Guldin, der selv blandt andet har været salgsdirektør hos Defco i Aarhus.

Ud over de fire, der kender hinanden særdeles godt, er der endnu en medarbejder, Damian Cieciorowski, som er supply chain-koordinatorr

Intet lager

True Food får udviklet og produceret fødevarer hos ikke mindst en stribe af de producenter, de har været i kontakt med gennem årene - virksomheder som Bakerman i Tyskland, Corte Parma i Italien og danske Delicatering i Taastrup.

Alle producenterne sender ordrerne direkte til kunden, så True Food har ikke selv noget lager.

- Vi er på hylderne hos alle de store detailkæder i Danmark, og de står for cirka 98 procent af vores omsætning. Resten ligger hos foodservice-kunder. Dem vil vi også utroligt gerne sælge til, men vi bruger ikke energi på at kontakte dem, fortæller Michael Guldin.

Han er selv også kendt ude hos detailkæderne som sælger af fødevarer fra den kæmpestore, polske producent Animex, der leverer blandt andet bacon, grillpølser og skinkepålæg til dagligvarekæder herhjemme.  

Han har således i en årrække drevet sit eget polske selskab, MGA Food, der sælger Animex' produkter herhjemme,

- Gennem alle årene har jeg haft to kasketter på, når jeg har været ude hos indkøberne, og det bliver jeg ved med, konstaterer han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.047