23948sdkhjf

Bryggeriet Vestfyen på vej på udenlandske hænder

Danmarks fjerdestørste bryggeri, Bryggeriet Vestfyen i Assens, er på vej til at blive købt af den finske bryggerikoncern Olvi.

Det fortæller Bryggeriet Vestfyen i en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at handlen er betinget af, at Olvi kan få det fulde ejerskab. 

Bryggeriet Vestfyens Fond ejer 28 procent af aktierne,  Augustinus Industries har 32 procent, og bryggeriet ejer selv 14 procent. Det nævnte bestyrelsesformand Poul Bertelsen i december, da han i Fyens Stiftstidende bekræftede, at bryggeriet gennem længere tid havde været i gang med at afsøge mulighederne for at få en ny ejer ind.

De resterende 26 procent af aktierne var ejet af en lang række mindre aktionærer, og hovedaktionærerne er nu i gang med at overbevise dem om, at det er en god idé at sælge.

- Bryggeriet Vestfyen har igennem en periode søgt efter relevante investorer til at opfylde bryggeriets vækstpotentiale og fremtidssikre virksomhed og arbejdspladser i Assens, hvor bryggeriet har haft til huse siden 1885.

- Derfor anbefaler Bryggeriet Vestfyens to største aktionærer, Bryggeriet Vestfyens Fond og Augustinus Industri, varmt at de øvrige aktionærer takker ja til aftalen, hedder det i pressemeddelelsen.

- Vi har haft dialog med flere potentielle investorer, som har vist interesse. Vi er imidlertid ikke i tvivl om, at vi i Olvi Group har fundet den helt rigtige ejer til at føre Bryggeriet Vestfyen ind i fremtiden, siger bestyrelsesformand Poul Bertelsen, der også er formand for Bryggeriet Vestfyens Fond.

Bliver i Assens

Bestyrelsesformanden peger på, at Olvis ønske om at videreføre Bryggeriet Vestfyen som en selvstændig enhed med base i Assens er vigtig for fondens ubetingede opbakning.

- Olvi er funderet i et fondsejerskab, og familien bag er til stede i både fond, bestyrelse og virksomhed. Olvi ønsker samtidig - og det er vigtigt for os - at bryggeriet fortsat skal ligge i Assens og Indslev, og at det er herfra, at man med den nuværende organisation ønsker at skabe en sund og langsigtet udvikling af Bryggeriet Vestfyen, siger Poul Bertelsen.

Thomas Augustinus, der repræsenterer den største aktionær, Augustinus Industri, peger på, at Olvi entrerer det danske marked med klare vækstambitioner og branchespecifik ekspertise.

- Vi har indgået en købsaftale med en stærk aktør med brancheindsigt, ekspertise inden for såvel brands som private label, og så har koncernen både midlerne og lysten til at udvikle Bryggeriet Vestfyen. Olvi tilbyder en attraktiv pris i det eksisterende marked og kommer dertil med en offensiv og vækstbaseret tilgang, ligesom koncernen har gjort med succes på andre markeder, siger Thomas Augustinus.

Bryggeriet Vestfyens nuværende ledelse har takket ja til at fortsætte i det nye ejerskab.

Bryggeriet havde i det seneste årsregnskab - det for 2019/20 - et underskud på 5,5 millioner kroner. Året før var der et minus på 18,9 millioner.

Porteføljen af brands tæller blandt andre Vestfyen, Willemoes, Frejdahl, Indslev og Jolly Cola

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.099