23948sdkhjf

I en helt anden liga: Hanegal-stifter gør klar til at skyde 80 millioner i ny fabrik

Det er ikke meget mere end et år siden, Organic Plant Protein begyndte at omdanne ærter og hestebønner til granulat på den 2.400 kvm store fabrik i Hedensted. Ikke desto mindre forbereder stifter Ulrik Kern-Hansen sig nu på en kommende ketchupeffekt i salget, og derfor barsler virksomheden med endnu en fabrik ved siden af den første.

Det skriver Randers Amtsavis.

Allerede i november fortalte stifteren til Food Supply, at den unge virksomhed forventedes at vokse ud af sine nuværende inden for en overskuelig årrække.

– De kunder, vi er i kontakt med nu, er så store, at den største bekymring for fleres vedkommende er, om vi har kapacitet nok til at sælge til dem. Hvis bare nogle få af dem ender med at vælge os som leverandør, vil vores nuværende kapacitet hurtigt være brugt op. Jeg tror på, at vi har en fabrik nummer to på plads i 2023 eller 2024, lød det dengang fra Ulrik Kern-Hansen.

Og skønt kapaciteten i mellemtiden er forøget med en ekstra produktionslinje, og Organic Plant Protein nu kan fremstille 3.000 ton planteprotein om året mod de tidligere 1.800, rykker planerne om en udbygning stadigt nærmere.

Til Randers Amtsavis fortæller Ulrik Kern-Hansen, at man nu har sat gang i den proces, der skal sikre, at den østjyske planteproteinsproducent inden for de næste år kan opføre endnu en fabrik, der skal være dobbelt så stor som den nuværende.

Han anslår, at prisen for hele herligheden kan løbe op i 80 mio. kr., og for den tidligere Hanegal-mand er det afgørende at være på forkant – interessen for hans nyeste produkt er nemlig langt større end noget, han tidligere har oplevet.

- Det er i en helt anden liga, men det er også nødvendigt, for der skal ske noget. Lige nu er det svært at vinde frem, fordi det er svært for kunderne at forholde sig til mulighederne - og vi har på grund af coronavirus svært ved at rejse hen og vise dem det. Men jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det lige pludselig tager fart, siger Ulrich Kern-Hansen til avisen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062