23948sdkhjf

Scandic Foods overskud næsten halveret

Scandic Food, der producerer blandt andet marmelade og dressing, omsatte sidste år for langt mere end i 2019, men måtte notere sig et resultat, der næsten blev halveret:

Overskuddet gik fra 26,5 til 13,9 millioner kroner før skat, mens omsætningen steg fra 516 til 644 millioner kroner.

Det viser det netop offentliggjorte regnskab for Scandic Food, der indgår i Good Food Group-koncernen.

Stigningen i nettoomsætning ligger primært på eksportmarkedet og på detailmarkedet i Danmark, nævner ledelsen i sine regnskabskommentarer. Scandic Food eksporterer til 70 lande.

- Såvel hjemme- som eksportmarkedet er fortsat præget af hård priskonkurrence og yderst vanskelige konkurrencevilkår, skriver ledelsen med direktør Lillie Li Valeur i spidsen. Hun blev ansat i marts sidste år.

Covid-19 udbruddet i foråret 2020 har haft en negativ indvirkning på foodservice og business to business-markedet, hvilker dog er kompenseret med det højere salg til detailmarkedet i såvel Danmark som på eksportmarkedet.

Flere ansatte

- Resultatet er negativt påvirket af omstruktureringsomkostninger, som for året har betydet øgede omkostninger til nedskrivning på lagre og kundetilgodehavender, samt ekstra omkostninger til personale.

- Personaleomkostninger er ydermere negativt påvirket af beslutningen om at styrke
organisationen i såvel produktion som den kommercielle del af organisationen, med henblik på den fremtidige vækststrategi, skriver ledelsen også.

Ifølge regnskabet er det gennemsnitlige antal fuldtidsansatte i 2020 steget fra 224 til 230.

Scandic Food står bag varemærker som Svansø og Vendelbo. Ud over marmelade og dressing sælger Vejle-virksomheden blandt andet honning, vegetabilsk fløde, saucer og condiments til grossister og handelskæder. Selskabet producerer selv de fleste af produkterne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141