23948sdkhjf

Scandic Foods overskud næsten halveret

Scandic Food, der producerer blandt andet marmelade og dressing, omsatte sidste år for langt mere end i 2019, men måtte notere sig et resultat, der næsten blev halveret:

Overskuddet gik fra 26,5 til 13,9 millioner kroner før skat, mens omsætningen steg fra 516 til 644 millioner kroner.

Det viser det netop offentliggjorte regnskab for Scandic Food, der indgår i Good Food Group-koncernen.

Stigningen i nettoomsætning ligger primært på eksportmarkedet og på detailmarkedet i Danmark, nævner ledelsen i sine regnskabskommentarer. Scandic Food eksporterer til 70 lande.

- Såvel hjemme- som eksportmarkedet er fortsat præget af hård priskonkurrence og yderst vanskelige konkurrencevilkår, skriver ledelsen med direktør Lillie Li Valeur i spidsen. Hun blev ansat i marts sidste år.

Covid-19 udbruddet i foråret 2020 har haft en negativ indvirkning på foodservice og business to business-markedet, hvilker dog er kompenseret med det højere salg til detailmarkedet i såvel Danmark som på eksportmarkedet.

Flere ansatte

- Resultatet er negativt påvirket af omstruktureringsomkostninger, som for året har betydet øgede omkostninger til nedskrivning på lagre og kundetilgodehavender, samt ekstra omkostninger til personale.

- Personaleomkostninger er ydermere negativt påvirket af beslutningen om at styrke
organisationen i såvel produktion som den kommercielle del af organisationen, med henblik på den fremtidige vækststrategi, skriver ledelsen også.

Ifølge regnskabet er det gennemsnitlige antal fuldtidsansatte i 2020 steget fra 224 til 230.

Scandic Food står bag varemærker som Svansø og Vendelbo. Ud over marmelade og dressing sælger Vejle-virksomheden blandt andet honning, vegetabilsk fløde, saucer og condiments til grossister og handelskæder. Selskabet producerer selv de fleste af produkterne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078