23948sdkhjf

Dan Duck er helt død - men Hardy Eskildsen udelukker ikke et nyt forsøg

Alt tyder umiddelbart på, at det er helt slut med andeslagtning i Danmark.

I hvert fald har ingen vist interesse for at løbe det konkursramte Dan Duck i Struer i gang igen, efter at ejerne måtte dreje nøglen i april.

Det oplyser konkursboets kurator, Jan Bruun Jørgensen fra advokatfirmaet Andersen Partners. Han har derfor iværksat plan B, det vil sige opsigelse af medarbejderne og salg af konkursboets aktiver.

- Der var ikke så meget at komme efter, idet bygningerne og langt det meste udstyr lå i nogle andre selskaber. Så der er ikke blevet noget til kreditorerne, og medarbejderne får deres løn fra Lønmodtagernes Garantifond, konstaterer advokaten.

Kreditorerne er nogle leverandører af fjerkræ samt ikke mindst yderen af et såkaldt coronalån, virksomheden har optaget med støtte fra Vækstfonden. Det er et lån på "et større 1-cifret millionbeløb".

- Lidt dummere end alle andre

Jan Bruun Jørgensen har fået den opfattelse, at indehaverne af Dan Duck helt har opgivet tanken om at kunne drive et rentabelt fjerkræslagteri i Danmark.

Og det giver en af ejerne, Hardy Eskildsen, der også fungerede som Dan Ducks direktør, ham ret i. Måske ...

- Jeg tror ikke, at vi forsøger igen, svarer Hardy Eskildsen således på spørgsmålet om, hvorvidt han er helt færdig i andeslagteribranchen.

- Det lyder som om, at du godt kunne finde på at forsøge igen?

- Altså, hverken jeg eller de to andre, som har ejet det meste af Dan Duck, Jesper Madsen og Henrik Fobian, er standardpersoner. Vi er entreprenører, så hvis den rigtige mulighed byder sig, ved man aldrig, konstaterer Hardy Eskildsen.

- Nogle mennesker er lønmodtagere, nogle er igangsættere, og vi er lidt dummere end alle andre, tilføjer han.

Hardy Eskildsen ønsker ikke at oplyse, hvor meget han selv har tabt på slagterieventyret.

- Men nu må jeg bare arbejde lidt hårdere i nogle år. Heldigvis har jeg andre virksomheder, ikke mindst Top Æg, som har været mit damplokomotiv i 16 år. Jeg skal nok få min dag til at gå, bemærker han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093