23948sdkhjf

Yngste deltager vandt Sol over Gudhjem

Andreas Tancula Møller fra Restaurant Møntergade i København løb med sejren, da Danmarks største kokkekonkurrence for professionelle kokke i weekenden blev afviklet på Melstedgård ved Gudhjem på Bornholm.

Den 28-årige vinder var yngste deltager i et felt, der også bestod af den forsvarende vinder fra 2019, svenske Gabriel Hedlund (Gershøj Kro og Strandhotel), Mette Dahlgaard (Nimb Gemyse) og Mathias Sejer Sørensen (Hotel Siemsens Gaard).

Stillingen bølgede frem og tilbage gennem dagen. Efter hovedretten lå Mathias Sejer Sørensen på en komfortabel førsteplads, men Andreas Tancula Møller leverede et mesterværk af en dessert, der løftede ham fra andenpladsen til en sikker plads på vinderpodiet, konstaterer arrangørerne.

- Jeg har fulgt med i Sol over Gudhjem gennem årene. Jeg har set mine helte stå på scenen og altid selv drømt at stå der engang, så det er en fantastisk følelese at stå her i dag som vinder, sagde Andreas Tancula Møller, der ud over 40.000 kroner i præmie vandt en måneds kørsel i en Mercedes-elbil.

Årets dommerpanel bestod af Rasmus Munk, der til daglig er køkkenchef og ejer af Alchemist i København, Brian Mark Hansen, der er køkkenchef på Søllerød Kro, Nicolai Nørregaard, der tidligere har vundet Sol over Gudhjem og er køkkenchef på Kadeau, samt Jesper Koch, der til daglig styrer slagets gang på Steigenberger Alsik Hotel & Spa og har været dommer de seneste otte år

Andreas Tancula Møllers vindermenu:

Hovedret:

Grillet ryg af sommerbuk fra AB Catering/ BC Catering/INCO. 

Bornholmercroissant – Kartoffel med brunet smør, rullet op som croissant. 

Lun salat af porre og skoleagurker med friske urter og ristet 

Sol over Gudhjem-Rugbrød fra Schulstad 

Sauce af juice på San Marzano tomater, legeret med æg, Unika 30 og brunet smør
med ristet gær – smagt til med bornholmsk eddike. Juicet på Wilfa Juicemaster. 

Dessert:

Chokoladesouffle af mørk chokolade fra Cacao Barry og økologisk sukker fra Dansukker.

Sauce på grillet surdej, skovmærkeolie, friske jordbær og creme anglaise krydret med 

Dessertkrydderi af kakaonibs-nougatine, dehydreret jordbær, tørret skovmærke og anisfrø – kværnet på CrushGrind-kværn. 

På siden: Isbar af mørk chokolade, med fyld af kefirsorbet, skovmærke cremeaux og rabarber fra Svaneke Grønt

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094