23948sdkhjf

Ny mælkepulverfabrik er et udstillingsvindue fyldt med robotter

Der var budgetteret med en pris på 80 millioner kroner, da fødevarevirksomheden Fipros i Ebberup på Fyn i slutningen af 2018 satte gang i sit projekt med at bygge en helt ny fabrik udelukkende til blanding og pakning af mælkepulver.

Det endte med at blive lidt mere, nærmere i omegnen af 100 millioner, men nu står den der - klar til at lave mælkepulver i mængder, der ikke er specielt store sammenlignet med mastodonterne i branchen, men med et anlæg, der ifølge direktør Conny Twisttmann til gengæld er velegnet til også at håndtere nicheprodukter.

Mælkepulverfabrikken er så gennem-automatiseret og fyldt med robotter, at det er nok med to-tre operatører ad gangen til at holde den kørende, nævner direktøren, som også står i spidsen for den nye mælkepulvervirksomhed med navnet Fipros Nutrition.

Hun oplyser, at over halvdelen af investeringen er gået til maskiner og udstyr. Ikke mindst har der, ud over til selve produktionslinjerne, været store udgifter til ventilation og køling.

Besøgsgang

- Og så er fabrikken udstyret med en besøgsgang, hvorfra der er glasvæg ned mod produktionen. Pakkelinjen er leveret af en anden fynsk virksomhed, Jorgensen Engineering, som jo er toppen af poppen globalt, når det handler om fylde- og pakkeudstyr til mælkepulverproduktter, herunder modermælkserstatning, siger Conny Twisttmann.

 - Jorgensen Engineering bruger os os udstillingsvindue, når de skal vise kunder, hvordan deres Compact-line fungerer i praksis, tilføjer hun. 

Direktøren oplyser, at pakkelinjen alene står for mindst 60 procent af udgifterne til den nye fabriks maskiner.

Pakkelinjen har selskab af to effektive batchblandere fra tyske Ruberg, så Fipros Nutrition kan blande og pakke mælkepulverprodukter i både konventionelle og økologiske udgaver.

 Det moderne produktionskoncept bruger tyngdekraften som et materiale-transportmiddel, og derved sikres ifølge Conny Twisttmann et effektivt, skånsomt og ressourcebesparende produktionsflow.

Produktionsanlæggets opbygning er designet til maksimal fleksibilitet med hensyn til både nicheproduktier og større produktionsvolumener med en minimumordremængde på kun to tons. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063