23948sdkhjf

Droppet i Løvens Hule - nu har Orkla købt sig ind hos tyggegummidrenge

For et år siden Asbjørn Dencker og Ziggi Harttung foran de benhårde investorer i Løvens Hule på DR. De fik ros for deres forretningsidé, som er tyggegummi tilsat vitaminer.

Men de to iværksættere blev sendt hjem med besked om, at de kunne komme tilbage, når virksomheden var mere moden.

I dag har de underskrevet aftale med Orkla Care Danmark, som køber sig ind med en ejerandel på 30 procent  i virksomheden, der dog fortsætter som selvstændig virksomhed. Det fortæller Orkla i en pressemeddelelse, hvoraf beløbets størrelse ikke fremgår.

Sikre på idéen

- Vi var så sikre på vores forretningsidé, at et nej fra Løverne blot var startskuddet til at finde den helt rigtige medejer. Det har vi fundet i Orkla.

- Det er en drøm at have Orkla med i ejerkredsen, fordi virksomheden har været i business i 350 år og besidder en stor viden om fast-moving-consumer-goods, kosttilskud, detailhandlen og en stribe andre vigtige områder, som er helt essentielle for, at Eace kan vokse stort, siger Asbjørn Dencker i forbindelse med den nye investering.

Om årsagen til, at Orkla nu investerer i Eace, siger Ingri Wangen Ohlsen, CEO for Orkla Care Danmark:

- Eace kommer med fornyelse - et nyt og spændende produkt til de unge. Medejerskab af en opstartsvirksomhed som Eace er oplagt. Asbjørn Dencker og Ziggi Harttung er selv unge, og de rammer med deres anderledes produkt og design andre unge, som er åbne over for nye måder at tage kosttilskud på. Det er virkelig interessant.

Mål: 1.500 butikker i år

Eace Gum i p.t. ude i 800 butikker i Danmark og i 100 i Dubai. Målet nu er at være på hylderne i 1.500 butikker inden årets udgang, og forude venter et globalt marked i milliardklassen, konstaterer Orkla.

Virksomheden, der på det danske marked er  alene om at sælge med tyggegummi tilsat vitaminer, ser mod Tyskland og Norden som de næste oplagte markeder.

Asbjørn Dencker fortalte sidste år til Food Supply, at han og Ziggi Harttung brugte to år på at få deres tyggegummi på markedet.

- Vi har afsøgt markedet for at finde de rigtige partnere, og vi har ledt i både ind- og udland. Det endte med, at vi fik lavet en aftale med en producent i Vejle - de ved virkelig, hvad de har med at gøre, så vi er rigtig glade for, at det er dem, der nu fremstiller Eace, konstaterede han..

Han ønskede af hensyn til eventuelle konkurrenter ikke at offentliggøre, præcis hvilken producent der er tale om.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093