23948sdkhjf

Vindersild fra restaurant kommer nu ud i butikkerne

I konkurrencen om "Årets Sild" løb Restaurant HOS i Odense med sejren, og det betyder, at restaurantens vinderopskrift nu kommer på glas og bliver produceret i tusindvis til supermarkedernes hylder.

Vindersildens opskrift indeholder en kombination af  blandt andet stikkelsbær, peberrod og krondild.

Den nye sildevariant bliver produceret af Lykkeberg 1899, der siden 2015 har været ejet af Tenax Sild. Bettina Rørbæk, der er produktchef hos Tenax, oplyser til Food Supply, at der formentlig bliver tale om cirka 50.000 glas, som bliver bredt distribueret til dansk detailhandel. 

Årets Sild kommer på hylderne efter nytår.

Ifølge Tenax var der tale om et meget tæt løb mellem seks af de syv restauranter, der deltog i weekendens konkurrence på Hirtshals Fiskefestival, mens Restaurant Hos stak af fra de andre.

Et skridt tilbage

Alle deltagerne fik gammeldags modnede sild som råmateriale og skulle derfra krydre fileterne og kreere et stykke smørrebrød for dommerne

- Vi gik faktisk et skridt tilbage, og krydrede vores sild relativt traditionelt. Men det fungerer altså bedst, konstatterer en glad Jakob Spolum, ejer af Restaurant HOS.

Han gik med de klassiske krydderier som peberrod, lang peber, enebær, laurbærblade, krondild – og så stikkelsbær.

- Kun stikkelsbærrene var utraditionelle, men det tilfører altså en vildt lækker frugtighed, sødme og syrlighed til de fede sild, siger han.

Restaurant HOS har også modtaget prisen for "Årets Smørrebrød 2021’" af Foreningen af Danske Madanmeldere.

Ud over en check på 15.000 kroner får vinderen af Årets Sild som nævnt også sat sine sild i produktion hos Lykkeberg 1899. Det arbejde går i gang nu, oplyser Tenax-direktør Anette Ladefoged, der også sad i dommerpanelet.

- En let opgave

- Jeg er virkelig tilfreds, og jeg tror, det bliver en let opgave at få danskerne til at kunne lide den. For HOS’ sild er så velsmagende, harmonisk, ny og alligevel genkendelig. Faktisk tror jeg, at kombinationen af stikkelsbær og sild godt kan blive en ny klassiker, siger hun.

Sidste år vandt Restaurant Lilleheden fra Hirtshals "Årets Sild" med en kombination af æbler,
tranebær, løvstikke og lynghonning. Den variant er solgt i godt 35.000 glas i løbet af de første ni måneder i år, oplyser Tenax' produktchef.

I år scorede Lilleheden tredjepladsen med sild tilsmagt med persillerodsjuice, hyben og sennepsfrø. Andenpladsen gik til restaurant Remouladen i Vejle med en sild tilsmagt med hybenrose, vanilje og anis.

Årets Sild er et samarbejde mellem Hirtshals Fiskefestival, Danmarks Pelagiske
Producentorganisation, Nordsøen Oceanarium og Tenax Sild.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125