23948sdkhjf

Sydjysk slagteri er igen på jagt efter medarbejdere: Risikerer at stå "med håret i postkassen"

Svineslagteriet DanePork har godt gang i produktionen og vil gerne kunne udvide endnu mere.

Det fortæller ejer og direktør Leo Grønvall  for slagteriet til Vejle Amts Folkeblad.

Slagteriet ligger ved Store Lihme, nær Vejle, og de i øjeblikket favorable priser - og især den kinesiske efterspørgsel - på grise, har givet Danepork råd til en udvidelse af slagteriet til 190 mio. kr.

Udvidelsen er på 6000 kvadratmeter og udstyret med fire robotter.

I et tidligere interview med Food Supply fortalte Leo Grønvall, hvad han forventede af nybyggeriet.

- Det betyder, at vi kan øge kapaciteten fra 1.800 til 4.100 slagtninger om dagen. Og så er det jo ikke nok bare at bygge slagteriet, vi skal også have flere grise tilført. Allerede nu har vi lavet nye aftaler, der træder i kraft i efteråret, sagde Leo Grønvall.

Nødt til at være proaktive

Men selvom robotterne kan klare noget af arbejdet er der stadig behov for manuel arbejdskraft.

- Vi er nødt til at være proaktive for at rekruttere medarbejdere, for ellers står vi med håret i postkassen. Vi tænker meget over de arbejdsforhold, vi har. Slagterier har haft et dårligt ry i forhold til nedslidning, så det er en af de ting, vi har haft øverst på agendaen, og vi har derfor investeret i arbejdsmiljøet, i robotter på slagtelinen og i automatisering, så arbejdet også kan varetages af kvinder. Vi har 20 kvinder, og antallet er stigende, siger Leo Grønvall til Vejle Amts Folkeblad.

Der er i øjeblikket 260 ansatte på DanePork, og der er brug for 100 flere i produktionen.

Danepork, som indtil 2011 hed Slagtergården St. Lihme, blev grundlagt af Leo Grønvalls forældre i 1989. Leo Grønvall kom ind med en lille ejerandel i 1992, og 2002 overtog han slagteriet og blev direktør. Han ejer nu 95 procent, mens en salgschef har de sidste fem procent. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109