23948sdkhjf

Fra betjent til insektbonde: Nu skal produktionen tidobles

John Sterlie har i den grad skiftet spor. Han har skiftet jobbet som politibetjent i København til nu at være insektbonde på landet. 

Det fortæller han i en længere artikel i Berlingske

Efter nogle år i polititet fik Johs Sterlie nemlig lyst til noget helt andet. I dag driver han en insektfarm i det nordsjællandske. I øjeblikket lyder produktionen på mellem 20 og 40 kilo melorm om ugen i lejede lokaler. 

Men nu skal der udvides. På en købt grund i Skævinge er han klar til at opføre en produktionshal med 550 specialindrettede kvadratmeter, som skal kunne sikre 300 kilo melorm om ugen. Han har en deltidsansat specialist på holdet og en række ungarbejdere. Finansieringen står han selv for, og målet er et forretningsmæssigt nulresultat inden for de nærmeste år.

Johs Sterlie ved godt, at det ikke bliver i morgen, at forbrugerne vænner sig til insekter i maden - men det kommer.

- Det er klart, at den travle forælder ikke er klar til lige at smide en insektpaté i kurven, når de spurter gennem supermarkedet på vej hjem fra arbejde. Men ude i specialforretningerne er det anderledes. Her er tid til at tænke sig om. Og man skal huske på, at det jo ikke er 100 procent af proteinkilden, vi udskifter med insekter. Det er blot en andel, siger han.

Johs Sterlies virksomhed hedder Bug-Farm, mens hans fødevaremærke hedder Falkensten.

Fra sin webbutik og mindre specialbutikker sælger han blandt andet pateer og pølser med insektindhold.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094