23948sdkhjf

Tidligere slagteri skal huse helt ny fødevareproduktion

Det tidligere slagteri i Ansager i Sydvestjylland kommer inden længe til at rumme blandt andet en produktion af daddelbarer og pakkeri til en stribe andre fødevarer.

Det fortæller indehaveren af Kolding-virksomheden MultiMarketing, Palle Østergaard, der har købt de knap 8.000 kvadratmeter store bygninger af slagteriet TIcan. Han oplyser, at prisen var knap fem millioner kroner.

Tican lukkede slagteriet ved udgangen af 2017 og har siden da brugt bygningerne til blandt andet lager og vaskning af slagterikasser. Men de seneste par år har de mange kvadratmeter ligget tomme hen.

Nu vil Palle Østergaard bruge cirka 2.500 kvadratmeter selv, mens han er i fuld gang med at leje resten ud til andre virksomheder i fødevarebranchen.

MultiMarketing har hidtil koncentreret sig om at være grossistvirksomhed og pakkeri på markedet for reklameprodukter - eksempelvis bolcher, slik, snacks, juice, energidrik, kaffe,, vin og ikke mindst vandflasker, der alt sammen bliver fremstillet med kundens eget logo/budskab.

Det er hidtil foregået på virksomhedens adresse i Kolding, hvor Palle Østergaard og de cirka 35 medarbejdere råder over i omegnen af 3.000 kvadratmeter. 

10-15 nye arbejdspladser

- Fremover vil vi udelukkende have vores drikkevareaktiviteter i Kolding, mens konfekturedelen rykker til Ansager. Og så begynder vi snart på også at producere vores egne fødevarer - det bliver daddelbarer/myslibarer, fortæller Palle Østergaard, der allerede har et produktionsanlæg klar til dét projekt.

FRA KUGLEPENNE TIL FØDEVARER

- Palle Østergaard etablerede MultiMarketing i 2004. 

- Dengang solgte virksomheden udelukkende reklameartikler som kuglepenne, muleposer og hjemmesider.

- I løbet af de seneste 10-12 er sortimentet gradvist ændret til det nuværende med vand og fødevarer.

- Salget af vandflasker med reklame udgør ifølge Palle Østergaard nu 60-65 procent af omsætningen. Vandet bliver tappet hos Aqua d’Or.

- Konfekturedelen er i vækst, hvilket er en væsentlig del af årsagen til købet af det tidligere slagteri.

- Linjerne i Ansager kommer til at omfatte blandt andet bøttelinjer til eksempelvis chokolade, nødder og snacks, indpakningsanlæg samt poselinjer til diverse fødevarer.

- Jeg overtog sidste sommer et anlæg, der indeholdt både en flowpacker og udstyr til bar-produktion. Vi har ikke plads i Kolding til at sætte produktionen i gang, men det får vi nu i Ansager, konstaterer MultiMarketing-direktøren.

- Og det bliver helt sikkert ikke vores sidste anlæg med decideret fødevareproduktion, tilføjer han uden at ville gå i detaljer.

Under alle omstændigheder regner han med at skulle ansætte 10-15 nye medarbejdere i Ansager, i takt med at aktiviteterne i det gamle slagteri bliver flere og flere.

I alt har MultiMarketing i Kolding en håndfuld forskellige pakkeanlæg, som nu bliver flyttet til Ansager. Det kommer til at ske løbende hen over de kommende måneder, efterhånden som det tidligere slagteri bliver sat i stand. 

Palle Østergaard regner med at bruge et par millioner kroner på at opdatere lokalerne, som for de penge også bliver klar til at tage imod en stribe andre fødevarevirksomheder, der efter planen skal leje sig ind.

- Der er jo fliser på gulvene og masser af køl og frost, så bygningen er klar til næsten al slags fødevareproduktion, siger direktøren og nævner is, kød, ost og saft som oplagte muligheder.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.068