23948sdkhjf

Svaneke Bryghus tilbage på plus

Efter flere år med underskud er produktionen nu fokuseret hos det bornholmske bryggeri, som kom ud af 2011 med plus på bundlinjen.
Svaneke Bryghus havde atter sorte tal på bundlinjen, da årsregnskabet for 2011 for nylig blev offentliggjort.

Helt præcist kastede bruttoresultatet på 9,5 mio. kr. et resultat på 700.000 kr. før skat af sig, hvilket for en stor dels vedkommende skyldes en mere effektiv produktionsmetode.

- Vi har været frygteligt pressede og har derfor kørt en hård kurs, som bl.a. har betydet, at vi i dag producerer langt billigere, end dengang vi stod og håndtappede. Og så har vi fokuseret på at bruge vores krudt på at blive verdensmester i Danmark, siger bryggeriets stifter, Tim Stender, til Børsen med henvisning til, at satsningen på det britiske marked er droppet.

De fleste vil have almindelig øl
I det hele taget fremstår Svaneke Bryghus i dag mere fokuseret. Væk er de dele af forretningen, som ikke var rentable (den økologiske sodavand) og ind er et fokus på, hvad markedet for alvor efterspørger.

- Mange kloge mennesker udtaler sig om, hvad der er godt øl. Men når det kommer til stykket, vil de fleste helst have en mere almindelig type. Derfor kan vi ikke leve af at lave dyrere topøl, siger Stender, som dog har bibeholdt en smule til de kræsne kendere.

- Derfor har vi en limited serie på fire – og snart fem – øl, som der er kælet lidt mere for.

Tim Stender glæder sig over, at der er kommet gang i salget af både fad- og flaskeøl til det svenske marked, mens Finland og Norge er godt med hvad angår flaskeøl.

Det er derfor forventningen, at 2012 ligeledes giver overskud om end ikke helt i samme størrelsesorden som sidste år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171