23948sdkhjf

Naturli' vil nu vise vand og land på sine produkter

Den plantebaserede fødevareproducent Naturli' Foods gør klar til at tage nye klimaskridt og vil fremover mærke sine produkter med forbrug af vand og arealforbrug.

Det sker i forlængelse af, at fødevareminister Rasmus Prehn har nedsat en arbejdsgruppe, som skal komme med forslag til, hvordan et fremtidigt statskontrolleret klimamærke på fødevarer skal skrues sammen.

Naturli- mærker i forvejen produkter med CO2-udledningen pr. kilo produkt. Alle beregninger udføres af en ekstern virksomhed, CarbonCloud, der klimacertificerer produkter. 

- Vi har været first mover med klimamærkning, og det er både dyrt og besværligt, men også lærerigt. Vi har masser af erfaringer og ved, hvor vigtigt det er, at beregningerne er til at gennemskue for forbrugerne, at tallene giver et sandt billede fra jord til bord, og at der er transparens hele vejen, så forbrugerne kan gå i dybden med baggrunden for en mærkning, siger Naturli'-direktør Henrik Lund. 

Ud over at stå i spidsen for Naturli' Foods er han bestyrelsesformand i brancheforeningen Plantebranchen, der bliver deltager i arbejdsgruppen.  

Henrik Lund peger på, at Danmark I dag bruger omkring 80 procent af landbrugsjorden til at producere foder til dyr. Derfor gør det en stor forskel, når jorden i stedet bliver brugt til at dyrke afgrøder, som direkte kan spises af mennesker frem for først at sende afgrøderne gennem en ko eller en gris, konstaterer han.

- Det er relevant for forbrugerne at vide, hvor stort et areal deres fødevarer har beslaglagt, før de lander på tallerkenen. Det er vigtig viden, fordi verden ser ind i en fødevarekrise i takt med, at kloden er på vej mod 10 milliarder mennesker i 2050, konstaterer Henrik Lund.

Via Plantebranchen vil han arbejde for, at det kommende klimamærke rækker ud over en CO2-beregning. Han mener, at den kommende statskontrollerede klimamærkning også bør vise vand- og arealforbrug. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.097