23948sdkhjf

De inspicerer fødevarer i opskruet tempo

IHFood har sort bælte i organisk inspektion af fødevarer og fik sit gennembrud med software målrettet sortering af æg i pakkerier. Det er software til intelligent billedanalyse af æg og virker som kvalitetskontrol, hvor defekte æg med blandt andet huller, revner, skidt og blod automatisk bliver sorteret fra i et højt tempo med op til 70 æg i sekundet.

Samarbejdspartneren er hollandske Moba, der er verdens største producent af maskiner til æggeindustrien, herunder sorterings- og pakkemaskiner.

IHFood har base i København og har siden etableringen i 2006 oparbejdet en portefølje på 700-800 systemer i udlandet og en halv snes systemer herhjemme. Alle systemer er i operation, og langt hovedparten er i drift hos fødevareindustrien. IHFood beskæftiger 25 skarpe hjerner, der nørder sig frem til de løsninger, kunderne drømmer om. Det er løsninger, som kan øge oppetid på proceslinjen, øge produktivitet og lønsomhed og fjerne manuelle processer.

 - Alt, hvad vi laver, har noget med vision-teknologi at gøre, også når vi snakker robotter. Vi går efter at flytte grænserne for organisk inspektion og kvalitetskontrol. Ud over de dygtige mennesker i vores organisation får vi input fra universiteter og institutter og ikke mindst fra slutbrugerne, siger administrerende direktør Tue Mørck.

- Hastighed er ikke et problem

Efter succesen med æggene kom turen til kyllingerne, hvor IHFood lavede et kvalitetsinspektionssystem til Linco Food Systems (nu Baader Linco), som frasorterer kyllinger med ”fejl” direkte på slagtelinjen ved hjælp af kameraer og kunstig intelligens. Fejlene kan blandt andet være brækkede vinger, blodplamager, blå mærker og iturevet skind.

- Det handler om at optimere råvaren. Jo bedre og finere stand produktet er i, jo mere kan producenten få i afregning. Produkter med forskellige defekter kan bruges til andre formål, men til en helt anden og lavere afregning. Fordelen ved vores automatiserede inspektionsløsninger er, at de kører konsistent og 24/7. Hastighed er ikke et problem, og inspektionen sker på linjen, og altså inden produktet bliver pakket, forklarer Tue Mørck.

Næste step på rejsen gjaldt oksekød, grisekød og lammekød, hvor IHFood samarbejder med danske Frontmatec (tidligere SKF Leblanc), der ligger i front på automatiserede løsninger til kødindustrien. Desuden er fiskeindustrien også blevet en del af kundekredsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078