Bedste halvår nogensinde: Restauranterne er tilbage med et brag efter coronakrisen
Der er blevet skålet hyppigt med vinglassene og serveret utallige retter på de danske restauranter i 2022.
Trods stigende dagligvarepriser har danskerne ikke mistet appetitten for at tage på restaurant.
Tværtimod har restaurantbranchen svært ved at få armene ned i disse måneder.
Det skriver Dagligvarehandlen.
- Overordnet set har det formentlig været det bedste halve år, restaurantbranchen har haft nogensinde, siger Jonas Kjær, cheføkonom i brancheorganisationen for hotel-, restaurations- og turisterhvervet Horesta, til Dagligvarehandlen.
De officielle tal for 2022 er endnu ikke offentliggjort, men ifølge Jonas Kjær er omsætningen for andet kvartal i år mindst på niveau med fjerde kvartal i 2021.
Her nåede man en rekordhøj omsætning på 13,5 milliarder kroner.
Tallene dækker over danskernes forbrug på restauranter - udenlandske gæster og firmakort er ikke med i beregningerne.
Selvom det ser positivt ud, påpeger cheføkonomen, at man i regnestykket skal tage højde for inflation og øgede omkostninger til råvarer og lønninger, mens man også skal indhente nogle hårde vilkår under coronakrisen.
Desuden fortæller cheføkonomen, ifølge Dagligvarehandlen, at det er for tidligt for restaurationsbranchen at ånde lettet op. Mangel på arbejdskraft og den internationale krise i kølvandet på krigen i Ukraine er to kæmpe udfordringer, der kan få store konsekvenser for branchen i den kommende tid.