23948sdkhjf

Nordens største frysehus frygter for konsekvenserne af ekstreme elpriser

De stigende elpriser vækker stor bekymring hos Agri-Norcold.

Virksomhedens afdeling ved Vejen er Nordeuropas største frysehus, og her bruger man millionvis af kilowatt timer på at holde temperaturen nede på omkring minus 23 grader, skriver JydskeVestkysten.

- Vi er hårdt ramt af, at prisen på el er steget voldsomt. Den prisstigning, der kom i andet halvår af 2021, har vi taget selv. I dag er prisen tæt på et par hundred procent højere end samme tid sidste år. Så ekstraudgiften er vokset så meget, at vi ikke har råd til at betale den selv. Vi er nødt til at sende regningen videre til vores kunder, siger administrerende direktør Jan Nielsen fra virksomhedens hovedkontor i Hobro, til avisen.

Hver time bruger Agri-Norcold, hvad der svarer til to hustandes årlige elforbrug. 

Det svarer til 17.520 hustande på et år. 

Ifølge JydskeVestkysten svarer koncernens forbrug til omkring 70.080.000 kilowatt timer om året.

Agri-Norcolds kunder er hovedsageligt slagterier. På det gigantiske frysehus i Vejen, der fylder seks fodboldbaner, opbevarer man hovedsageligt store mængder af grise- og oksekød.

Koncernen har i alt 10 frostvare terminaler. Det svarer til knap en tredjedel af Danmarks samlede frostlagerkapacitet. Virksomheden har omkring 400 medarbejdere - 130 af dem arbejder i Vejen.

På landsplan har virksomheden omkring 400 medarbejdere - hvoraf omkring 130 arbejder i Vejen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094